Schilder ideeën

schilder ideeen

Je muren schilderen, het kan een enorm effect hebben op de uitstraling van je woning. Wanneer je dan ook toe bent aan een frisse start, hoef je niet je huis te verbouwen of een heel nieuw interieur aan te schaffen. Een simpel likje verf op je muren kan al een enorm verschil maken. Je kan natuurlijk kiezen voor een effen muur, maar je kan ook kiezen voor iets speciaals. Bekijk hier enkele leuke en creatieve verf ideeën voor je muur.

Strakke strepen

Heb je een strak en modern interieur en zoek je naar een leuk verf patroon dat hier goed bij past? Kies dan voor een gestreepte muur. Hoewel je dit misschien niet verwacht, kan een gestreepte muur erg veel mogelijkheden bieden. De strepen hoef je namelijk niet per se horizontaal of verticaal op je muur te schilderen, maar kunnen ook schuin of in een bepaald patroon worden geverfd. De strepen geven een bijzonder, maar toch strak effect. Zelf heb je ook invloed op de uitstraling. Als je bijvoorbeeld kies voor de kleuren zwart en wit, benadruk je de strakke en minimalistische uitstraling, terwijl als je kiest voor wat zachtere tinten, je juist een iets warmere en lieve uitstraling creëert.

Het ombre effect

Het ombre effect is niet alleen een trend voor haarkleuringen, nail art en gordijnen. Je muren ombre verven is ook populair. Het ombre effect betekent eigenlijk dat er een kleurverloop aanwezig is. De bovenkant of juist onderkant van de muur wordt geverfd in een lichte tint en loopt vanaf daar verticaal door in steeds donkerdere tinten. Het is aan te raden om hier minimaal drie verschillende soorten verftinten voor te gebruiken. Je kan het ombre effect zo aanwezig maken als je zelf wilt, door te kiezen voor een licht en subtiel kleurverloop of om juist te kiezen voor een groot verschil in de kleuren. Over het algemeen geven ombre geschilderde muren een rustgevend effect, dat ideaal is voor mensen die een bijzondere muur willen, zonder een te heftige uitstraling.

Halve muur

Je bent een stuk vergeten? Helemaal niet. Je halve muur schilderen is tegenwoordig enorm hip. Het concept is heel simpel. Je verft een helft van de muur in een kleur naar keuze en houdt de andere helft van de muur wit. Doordat je slechts de helft van de muur in een kleur verft en de andere helft nog wit is, zal de kleur niet snel overheersen en behoud je een rustige uitstraling. Natuurlijk ben je vrij in de exacte uitvoering en kan je zelf kijken welke verhoudingen je mooi vindt. Je kan bijvoorbeeld ook het overgrote deel van de muur wit houden en alleen een balk in een bepaalde kleur verven. Of verf geen halve muur in horizontale richting, maar doe dit bijvoorbeeld diagonaal. Door hier zelf een beetje mee te spelen en te kijken wat het mooiste is voor jouw inrichting, kan je de geverfde muur een persoonlijk tintje geven.

Geometrische vlakken

Oké, ik geef het toe. Dit schilder idee kan een flinke uitdaging zijn (gelukkig bestaat er zoiets als afplaktape). Echter, als het eenmaal gelukt is, heb je wel muren die iedereen versteld zullen doen staan. De naam zegt het al. Bij dit schilder idee verf je de muren in verschillende geometrische vlakken. De precieze invulling, zoals de exacte vormen en de kleuren verf, kan ieder voor zich bepalen. Het is wel aan te raden om rustige kleuren te gebruiken, zoals natuurtinten of pastelkleuren. Hierdoor oogt de ruimte niet te druk. Dit verf patroon kan een heel bijzonder en strak ogen in je woning.

Muurschildering

Het laatste verf idee voor je muur is een muurschildering. Omdat we niet allemaal geboren kunstenaars zijn, is het handig om hiervoor een sjabloon te gebruiken. Sjablonen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten en je kan dus zelf kijken wat leuk zou zijn voor je muur. Kies bijvoorbeeld voor bloemen, bomen of dieren op je muur. Het is ook leuk om een tekst op de muur te verven. Kies bijvoorbeeld voor een tekst die goed past bij jouw visie en/of levensstijl.

Dit zijn slechts enkele van velen schilder ideeën voor je muur. Heb je zelf één van deze ideeën wel eens uitgeprobeerd of heb je andere ideeën voor creatief schilderen? Laat het ons dan weten in een reactie.

Een reactie op “Schilder ideeën

Laat een reactie achter