Tafel gezellig aankleden voor een diner: wat heb je allemaal nodig?

Tafel gezellig aankleden voor een diner: wat heb je allemaal nodig?

Hoewel het avondeten regelmatig snel tussen de bedrijven door gebeurt, is het soms ook leuk om helemaal uit te pakken met een dinertje! Gewoon met je gezin, of juist als er visite over de vloer komt. Zoek smakelijke gerechten uit en ga los in de keuken. Denk er tevens aan om de tafel gezellig en mooi aan te kleden! Kun je wel wat tips gebruiken voor de styling? We zetten ze voor je op een rijtje.

Tafelzeil of -kleed

We beginnen bij de basis: de bescherming van je tafel! Je kunt de borden immers zo op het tafelblad zetten, maar het is beter om er iets onder te plaatsen. Kies een mooi tafelkleed uit, in een fraaie kleur of met een toffe print bijvoorbeeld. Zo zorg je ook direct voor vrolijkheid aan tafel. Nog wel praktischer is een tafelzeil, waar je vuil en vocht eenvoudig weer van kunt verwijderen. Ideaal als er kinderen meedoen met het dinertje! Kleden en zeilen zijn er in veel looks te vinden. Je kunt dus echt op zoek gaan naar een design dat bij de verdere styling én je gehele interieur past.

Tafeldecoratie buiten setting

Serviesgoed

Serviesgoed is uiteraard onmisbaar aan tafel. Het liefst kies je een mooie set waarvan de onderdelen bij elkaar passen. En serviesgoed hoeft heus niet basic witkleurig te zijn – je kunt juist ook uitpakken met een bijzondere kleur. Wil je het nog wat bonter maken? Mix en match erop los: combineer bijvoorbeeld rode borden met groene bakjes, om maar iets te noemen. Dek de tafel voorafgaand aan het diner zo compleet mogelijk. Zo kun je onderaan het grote dinerbord plaatsen, met daarin een bord voor het tussengerecht en een schaaltje voor soep of salade. Wat een plaatje! Met uniek serviesgoed kun je helemaal jouw stijl terug laten komen aan tafel.

Glazen

Of er nu water, fris of wijn wordt gedronken: het is een feestje om dit in mooie glazen te schenken. Glazen lijken misschien een saai onderdeel aan tafel, maar als je op zoek gaat naar opvallende varianten, zit dat wel anders. Gekleurde glazen staan bijvoorbeeld beeldig, evenals glazen met reliëf! Die glazen kunnen zelfs een hoofdrol spelen in de styling aan tafel.

Bestek

Bestek wordt ook wel gezien als een praktisch onderdeel aan tafel. Dat is uiteraard enigszins waar, maar hier kun je tevens uitpakken met de looks. Zo zijn we groot fan van goudkleurig bestek! Zwart bestek is ook een fraaie optie. Je kunt dit misschien zelfs speciaal voor dinerpartijtjes in huis halen.

Tafeldecoratie romantisch

Decoratie

Besteed tot slot de nodige aandacht aan de decoratie aan tafel. Zo maak je de boel compleet! Zet een vaas met bloemen neer, of een klein plantje. Als het donker begint te worden, kun je de kaarsen aansteken. Hier zijn dinerkaarsen immers voor bedoeld! Plaats ze in een mooie kandelaar, en je hebt aan alles gedacht.

Laat een reactie achter