Tegeltje, tegeltje aan de wand…

Tegeltje, tegeltje aan de wand...

Portugal, Lissabon.. je kijkt je ogen uit! Op straat stuit je al op mooie ingelegde mozaïek tegeltjes. Overal zie je een ander patroon, het een nog mooier dan het ander. Hoe ze dat deden in die tijd?

De gevels hebben een verleden, handbeschilderde tegeltjes in vele kleuren. Verweerd en afgebroken maar nog steeds heel mooi! Wat zou het leuk zijn als we dit duurzame product herwaarderen en nieuw leven inblazen!

Juist in dit technologisch tijdperk willen we terug naar de herkomst van het product, kwalitatief en duurzaam en een tikkeltje persoonlijk zou ook wel leuk zijn! Er is zo veel mogelijk en het past in elk interieur omdat er heel veel keuze is.

tegeltjes

Bron: greige design

De Portugese tegel hebben we al meer gezien en vooral op de vloer. Dit is een prima alternatief wat zorgt voor dynamiek en gezelligheid. Tevens is het hygiënisch en vooral duurzaam en wat zo leuk is, je kan er uren naar blijven kijken. Heb jij al eens nagedacht over dit soort vloeren? Of heb je zelf zoiets in huis?

Met mijn interesse en zoektocht kwam ik op nog meer ideeën wat je met tegeltjes kan doen.

Vooral de badkamer is een ondergewaardeerde ruimte die best een mooie uitstraling mag hebben. Vaak is het steriel maar tenslotte ben je er wel elke dag. Hoe mooi zou het zijn om de eenvoudige ‘witte tegel’ te combineren met een mooi patroon en/of textuur? Dit kan zowel (voor een gedeelte) op de vloer als op de wand.

Mintgroene tegeltjes

Bron: Interieur inrichting

Of deze? Helemaal van nu door de felle kleuren. Dat is toch geweldig op een kinderkamer bijvoorbeeld?

gekleurde tegeletjes

Bron: ARTILLES

Een combi van tegeltjes voor wie het echt gepersonaliseerd wil hebben. Heb jij een mooie tekst of foto dan kan dat gemaakt worden. Mocht je ooit een huis op gaan knappen en je komt tegeltjes tegen, bedenk dan eerst of je ze er wel wil afhalen, het kan een mooie herinnering zijn, een leuk detail.

Heb ik je op nieuwe ideeën gebracht? Ik hoor het graag!

7 reacties op “Tegeltje, tegeltje aan de wand…

  • Anke Kraus zegt:

   Wat leuk Ineke en Roland, dat jullie mijn mening delen!
   Ik keek mijn ogen uit in Portugal, het gaat ook niet vervelen :)

   Groetjes Anke

 1. Bianca zegt:

  Beste Anke,

  Wat heb jij een oog voor detail! Die eerste foto met de verschillende wandtegels ziet er echt gaaf uit!!
  Wij zijn eindelijk uit de puin, de hele keuken verbouwd. Bij Swissdeck-Webshop hadden wij speciale tegels met LED-lampen gekocht.
  Die LED-lampen creëren een heel leuk sfeertje in de keuken. Om het helemaal af te maken, zou ik willen weten waar je die tegel (eerste foto) hebt gekocht. Of weet je misschien iets soortgelijks??

  Groetjes,

  Bianca.

 2. Dieter zegt:

  Beste,

  hele leuke ideeën! De eerste foto, met de verschillende soorten tegels is echt leuk. Hebt u enig idee waar je dit zou kunnen aankopen?

  Alvast dank
  Dieter

Laat een reactie achter