Maak van een terrasoverkapping je nieuwe tuinkamer

Terrasoverkapping als nieuwe tuinkamer

Zo zit je buiten – zo zit je binnen! Zat je eerst heerlijk beschermd tegen de felle zon onder je dak (je zelfgemaakte terrasoverkapping), enkele weken later sta je in je serre (natuurlijk ook weer zelf gemaakt) naar buiten te kijken naar de regen.

Een serre. Een chique woord voor een alledaagse broeikas of een glazen uitbouw. Nog eenvoudiger gezegd: een terrasoverkapping met ramen van glas. De Fransen zeggen er veranda tegen en wij noemen het tegenwoordig – iets lyrischer – een tuinkamer of een wintertuin-kamer. Allemaal vrij saaie beschrijvingen. Maar wat is er dan zo bijzonder aan? Het antwoord is vrij eenvoudig.

De huiselijke luxe

Een tuinkamer maakt dat je, jezelf zo heerlijk beschermd buiten waant en tegelijkertijd je, jezelf zo heerlijk behaaglijk binnen weet. Omringd met die o zo knusse huiselijke dingetjes: een fijne stoel, een kopje geurende jasmijn-thee en misschien een muziekje op de achtergrond, dat je zojuist op je tablet hebt gestreamd van Spotify.

Bekijk eens deze voorbeelden van een terrasoverkapping:

Terrasoverkapping als nieuwe tuinkamer inspiratie 3

Terrasoverkapping als nieuwe tuinkamer inspiratie 1

Terrasoverkapping als nieuwe tuinkamer inspiratie 2

Ik heb zelf fijne herinneringen aan dat glazen kamertje. Bij slecht weer keken wij met open mond – via dat enorm grote glazen dak – naar de luchten boven ons. Vooral het harde tikken van de regen op die grote platen van dik glas klonk als muziek in onze oren. En als het had gesneeuwd leek het net of je er middenin stond, zónder dat je koude handen kreeg.

Is die overkapping al een goede bescherming tegen de elementen, de verbouwing tot serre maakt die bescherming optimaal. Tegenwoordig is hij zelfs uitgegroeid tot een echte kamer. Een tuinkamer waar je langer van de nazomer kunt genieten, een tuinkamer waar je meer leeft – en werkt – dan in de oorspronkelijke huiskamer.

Hulp nodig bij jouw terrasoverkapping?

Ben je enthousiast geworden door dit verhaal en jeuken je handen om die tuinkamer te bouwen, kijk dan eens op de site Tuinmaximaal.nl

Ze werken met kwalitatief goede materialen en garanderen de laagste prijsgarantie.  Ze bieden ook een goede service.  Alles wordt inclusief onderdelen geleverd zonder kosten. En voor de ‘hulpbehoevenden’ onder ons is er hulp van Tuinmaximaal in de vorm van video-instructies.

Iedereen succes met met de verbouwing!

Hoe zit jij het liefst buiten?

Heb je ook een terrasoverkapping, of zit je liever anders ‘buiten’? Laat het ons weten door een reactie achter te laten hieronder. Delen via social media kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Laat een reactie achter