Woonblog: Tienerkamer voor jongens

tienerkamer voor jongens

Weet je ’t nog? Hoe je zelf met je bolle buik bepaalde hoe de babykamer eruit kwam te zien? En hoe je, zogenaamd in goed overleg, deze babykamer redelijk moeiteloos aanpaste naar kinderkamer?

En nu? Nu is je kleine al behoorlijk groot en heeft bovendien een eigen smaak en mening. En terecht. Maar het inrichten van zijn kamer is nu ineens niet meer zo kinderlijk eenvoudig. Daarom hier wat ideeën voor jullie samen.

Kies je stijl

Een tienerkamer mag natuurlijk niet te kinderachtig zijn, maar moet toch ook iets gezelligs hebben. En, voldoende ruimte om te kunnen studeren. Belangrijk is eerst te kiezen voor een stijl.

Kleurrijke tienerkamer

Houdt jouw tienerzoon van vrolijke kleuren, dan is dat een mooi uitgangspunt voor zijn kamer. Pas echter wel op dat je niet teveel kleuren gebruikt. En houd ook rekening met het effect van kleuren. Zo is geel heel vermoeiend voor je ogen en maakt rood onrustig. Blauw zorgt juist voor rust en kalmte.

Houd dus rekening met het karakter van je kind voordat je kleur kiest.

Kies een hoofdkleur en een of meerdere accentkleuren.

Kleurrijke jongenskamer

Kleurrijke tienerkamer met blauw

Stoere jongenskamer met kleur

Industriële tienerkamer

Willen jullie een kamer maken met een industriële stijl? Kies dan voor (oude) meubels van metaal. Denk aan lockerkasten, krukjes of een bureau. Accessoires van metaal, zoals verkeersborden, kunnen uiteraard niet ontbreken.

Op de muren kun je kiezen voor behang met een baksteenprint, maar bijvoorbeeld ook voor teal- of legergroene tinten. Zorg voor strakke vormen en geografische lijnen (letters, symbolen). Hout mag zeker niet ontbreken in deze kamer. Een bed van pallets, houten kisten of een bureaustoel van hout kloppen hier helemaal. En willen jullie toch wat kleur, kies dan voor de felle tinten rood, blauw en geel.

Jongenskamer inspiratie voor tieners

tienerkamer voor jongens

Industriele jongenskamer voor tieners

Rustige tienerkamer

Heeft jouw kind behoefte aan rust op zijn eigen kamer? Trekt hij zich graag terug om de drukte van de dag van zich af te schudden? Pas de stijl van zijn kamer daar dan vooral op aan! Kies voor een meer landelijke of Scandinavische stijl. Gebruik veel wit, combineer dit met zwart en maak het gezellig met zachte stoffen. Kussen, kleden, schapenvachten; de perfecte basis voor een fijne, eigen plek.

Industriele jongenskamer

Scandinavische jongenskamer

Scandinavische jongenskamer met wereldkaart

Thema tienerkamer

Waar kleine kinderen vaak verlangen naar themakamers (K3, Cars en Bob de Bouwer) is dat bij tieners wat minder het geval. Vind je een thema wel een fijn uitgangspunt, denk dat aan thema’s als muziek, reizen of sport. Laat het thema niet overheersen, maar werk met accessoires in het thema. Is je zoon het zat? Dan voeg je gewoon wat andere accessoire aan de neutrale basis toe.

Jongenskamer muziek thema

Themakamer tieners muziek

Jongenskamer basketbal thema

Bron: Pinterest 

2 reacties op “Woonblog: Tienerkamer voor jongens

  1. Pingback: Le style industriel pour les petits mecs - Frenchy Fancy

Laat een reactie achter