Tips om je tuin zomerklaar te maken

Tips om je tuin zomerklaar te maken

Wij Nederlanders willen op een warme, zonnige dag graag naar buiten. Lekker genieten op een terrasje, het strand of in onze eigen tuin. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat de tuin tiptop in orde moet zijn. Wij geven je graag een aantal tips om je tuin zomerklaar te maken.

Opruimen

Het begint natuurlijk altijd met het opruimen en schoonmaken van je tuin, voordat je kunt beginnen met de daadwerkelijke finishing touch. Zorg ervoor dat de beplanting bemest wordt, het gras gemaaid is en de tuinmeubelen zitklaar zijn. Ruim rondslingerende zaken op en maak je tuinhuisje netjes op orde. Een tuinhuis is dé plek om bijvoorbeeld tuinmaterialen en de grasmaaier in op te slaan, maar kan ook prima gebruikt worden als extra ruimte bij je woning, zoals een hobbyruimte of zelf werkplek.

Opfleuren

De zomer gaat natuurlijk gepaard met weelderige beplanting en prachtige bloemen. De volgende stap is dan ook het voorzien van je tuin van de nodige opfleuringen. Kies voor bloemen en planten in de daarvoor bestemde perken, mooie bloempotten en hangende bloembakken. Ook een balkon kan middels bloembakken en –potten prima aangekleed worden.

Sfeermakers

Na het opruimen en het opfleuren, wordt het de hoogste tijd om je tuin van de nodige sfeermakers te voorzien. Wat sfeermakers zijn is natuurlijk helemaal afhankelijk van jou als persoon en de samenstelling van je huishouden. Wanneer je kinderen hebt, zul je met deze sfeermakers ook rekening met hen moeten houden. Verlichting is niet alleen binnen, maar ook buiten een belangrijke sfeermaker. Qua verlichting kun je alle kanten uit: van lantaarnpalen tot spotjes in de grond en ledverlichting.
De tuin wordt ook vaak gebruikt voor een gezellige borrel of barbecue met familie of vrienden. Richt hiervoor dan ook een gedeelte speciaal in. Kies voor loungebanken of een gezellige eettafel waar je met iedereen kunt genieten van een zwoele zomeravond.

Kleurrijke accessoires zoals kussens en kaarsen doen het tenslotte ook altijd goed.

Out of the box

Een leuke sfeermaker die zowel je kinderen als jou wel kan bekoren is een heuse thuisbioscoop. Dit kan bijvoorbeeld met een beamer of een oude televisie. Richt een gezellig hoekje in waar je met het hele gezin, de kinderen alleen of jij met je partner samen kunnen genieten van een prachtige film.

En zoals we weten zit het weer in Nederland niet altijd mee, dus des te belangrijker om van die mooie avonden te genieten!

2 reacties op “Tips om je tuin zomerklaar te maken

Laat een reactie achter