Tot rust komen in je woonkamer

Woonkamer met witte banken

Hoe kun je echt tot rust komen in je woonkamer? Bijvoorbeeld wanneer je thuis komt na een lange dag werken, of van een drukke dag met vrienden of familie. Waar heb jij dan behoefte aan en hoe zorg je dat je echt tot rust kunt komen? Ik geef je een paar tips!

Tip 1 – Ruim van te voren op

Wanneer je je huis opruimt, voordat je vertrekt, is het stukken fijner thuis komen. Je kunt dan eenmaal thuis direct lekker tot rust komen, omdat je huis al opgeruimd is. Een opgeruimd huis zorgt voor een rust in je hoofd en dus kun jij lekker relaxen na een drukke dag.

Tip 2 – Beloon jezelf met rust momenten

Je bent zo druk als jij jezelf maakt wordt wel eens tegen mij gezegd. En dat is helemaal waar. Een tip hierbij is om jezelf te belonen met rust momentjes wanneer jij weer iets afgerond hebt. Maak aan het begin van de dag een lijstje met to-do’s. Na het afronden van een to-do, kun jij jezelf belonen met een heerlijk relax momentje op de bank in de woonkamer. Kijk een aflevering van je favoriete Netflix serie of duik helemaal weg in een goed boek.

Je bent zo druk als jij jezelf maakt

Tip 3 – Gebruik rustige kleuren in je woonkamer

Natuurlijk kan een tip voor je woonkamer ook niet achterblijven. Kies hier voor rustige basis kleuren, ondersteund door eventueel één andere kleur. Zo wordt je woonkamer geen circus van kleuren, maar is je interieur qua kleur in balans. Zorg dat je ook de accessoires in dezelfde kleurtonen houdt.

Rustige woonkamer met wit en beige

Je kunt het interieur van je woonkamer ook doortrekken naar bijvoorbeeld de slaapkamer. Zo is je huis overal in balans geniet je overal van die rust!

Slaapkamer met wit en beige

Tip 4 – Maak je woonkamer niet te vol

Een volle woonkamer lijkt weer rommelig en dat geeft onrust. Bouw je woonkamer dus niet vol, maar laat ook ruimtes ‘leeg’. Dit kun je doen door grote en kleine meubels af te wisselen. Kies voor bijvoorbeeld een gezellige ruime hoekbank en combineer dat met kleine tafeltjes. Zo combineer je een groter object met kleinere details. En op zo’n lekkere bank kun je natuurlijk heerlijk tot rust komen na een drukke dag!

Tip 5 – Maak relax hoekjes in je woonkamer

Zorg voor gezellige hoekjes in je woonkamer, waar je ook echt graag even gaat zitten. Maak een knusse zithoek met kussentjes op de bank, of kies voor zo’n lekkere hangstoel voor het raam. Afhankelijk van hoe jij je voelt, kun je dan kiezen waar jij gaat zitten om bij te komen van de dag. Ben je alleen, dan kun je jezelf terugtrekken in de stoel voor het raam met bijvoorbeeld een goed boek. Samen relaxen? Kruip gezellig met je partner onder een dekentje op de bank en kijk samen een spannende film.

Lichte woonkamer met bank

Welke tips hebben jullie om thuis weer tot rust te komen na een drukke dag? Hoe houden jullie hier rekening mee in jullie woonkamer?

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter