Trendy tuinen

Trendy tuinpoort

Volop inspiratie voor 2014!

Een mooie tuin aanleggen is niet alleen heel leuk om te doen, want daarna is het ook heerlijk genieten van je eigen creatie. Wil je jouw tuin een opfrisbeurt geven of ben je net verhuisd en wil je de tuin helemaal aanpakken en naar je eigen smaak inrichten? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Wij hebben een aantal mooie tuinelementen voor je op een rijtje gezet die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin een echte oase van rust en gezelligheid wordt!

Afscheiding

Eén van de belangrijkste basiselementen van een fijne tuin is een goede afscheiding. Hierdoor wordt het gemakkelijker om overzicht te houden. Afscheidingen zijn schuttingen, maar ook bijvoorbeeld houten hekken. Natuurlijk moet er in zo’n afscheiding ook altijd een opening zitten. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de Royal Fence inrijpoorten of de Royal Fence houten poorten gebruiken. Royal Fence levert hekken en poorten in verschillende maten, geschikt voor elke tuin.

Water

Een kleine vijver kan al heel veel leven in een tuin brengen. Overweeg daarom om een vijver(tje) aan te leggen. Je kunt er één maken met behulp van vijverfolie, maar je kunt ook kiezen voor een kant-en-klare bak. Het is wel handig om ook voldoende waterplanten te plaatsen, zodat het water op natuurlijke wijze schoongehouden kan worden. In sommige gevallen is ook een pomp noodzakelijk.

Terras of zitplek

Bekijk je tuin op verschillende momenten van de dag en kijk hoe de zon zich beweegt. Kies op basis daarvan een mooie plek uit voor een terras of een zitplek. Je weet dan zeker dat je gedurende een lange periode kunt genieten van de zon. Wordt de zon wat te fel? Dan kun je natuurlijk ook altijd een parasol plaatsen. Die is eenvoudig te verrijden en zorgt altijd voor een heerlijke schaduw. Vul je terras of zitplek met lekkere stoelen. Een loungeset is erg comfortabel, maar een tafel met stoelen kan ook erg prettig zijn, zeker als je graag buiten eet.

Decoratieve accessoires

Er zijn steeds meer decoratieve accessoires beschikbaar voor de tuin. Vrolijk ook jouw tuin op met bijvoorbeeld kleurrijke vlinders, een mooi buitenschilderij of bijzondere beeldjes. Let er altijd op dat de accessoires echt geschikt zijn voor het gebruik buiten, dan weet je zeker dat je er het langst plezier van zult hebben. Je kunt kwetsbare accessoires in de winter ook binnen zetten, dan heb je er nog langer plezier van.

Verlichting

Last but not least: ook verlichting in de tuin zorgt voor extra sfeer. Als je geen hele installatie aan wilt leggen, kun je ook kiezen voor verlichting die gevoed wordt via zonnepanelen. Dat kost je geen stroom en je kunt ze overal neerzetten of ophangen. Als aanvulling op deze verlichting kun je altijd nog een vuurkorf plaatsen, waarin je tijdens lange zomeravonden een lekker vuurtje stookt. Plaats daar een rooster op en je kunt er ook nog een lekkere hamburger op bakken. Jouw zomeravonden in eigen tuin kunnen dan niet meer stuk!

Laat een reactie achter