Tuininspiratie met bamboe

Tuininspiratie met bamboe

De meeste mensen denken bij bamboe aan oubollig, Japans Chinees maar vooral overwoekerend. De architect van Ong & Ong Pte Ltd heeft met dit project bewijst dat het heel anders kan!

Deze elegante patio is modern ingericht en loopt prachtig over in de net zo fraaie woonkamer.

Door de border in de patio simpelweg te voorzien van één plantensoort wordt het een eenvoudig modern en bijzondere tuin. De structuur van de bamboe en variatie in de stammen zorgt ervoor dat het ondanks zijn eenvoud toch spannend wordt.

Bekijk hier meer tuininspiratie met bamboe:

Bron: Archdaily

 

3 reacties op “Tuininspiratie met bamboe

 1. Alies Veldsema zegt:

  Dag ,
  Ik vind de afscheiding van bamboe erg mooi. Maar zover ik weet groeit bamboe behoorlijk hard. Is dit goed te onderhouden, zonder dat de bamboe explosief groeit?

  • Ineke Brunekreeft zegt:

   Dag Alies, je moet inderdaad wel voorzichtig zijn met bamboe. Zwarte bamboe groeit werkelijk overal door heen. Maar de Fargesia (fijnbladig) soorten zijn mits ze goed in wortelbegrenzers geplant worden wel te doen. Wortelbegrenzer is een dik kunststof materiaal dat je om de plant kunt plaatsen, geef wel wat groei ruimte rondom. Het wordt ook wel voor bomen gebruikt. verkrijgbaar bij een goed tuincentrum of Welkoop. Ook kun je ze plaatsen in metselkuipen zonder bodem. Laat het materiaal een klein eindje boven de grond uitsteken en bekleedt dit met b.v. zink of achter Cortenstaal.
   Succes !
   Ineke Brunekreeft

Laat een reactie achter