Tuinmeubeltrends 2014

Tuinmeubeltrends 2014

Tuinmeubeltrends voor 2014: kleur!

Net zoals we eens in de zoveel tijd graag eens van interieur wijzigen zo wisselen we ook graag van tuinstijl en vanzelfsprekend zijn onze tuinmeubelen daar een belangrijk onderdeel van. Een half verscholen bankje achter een struik of een bistrosetje in een tuinkamer zijn voor een ieder onweerstaanbaar. Om zo maar even tot jezelf te komen of gezellig iets te drinken met vrienden.

Gezelligheid, het sleutelwoord voor de tuinmeubeltrend van 2014. In onze multiculturele samenleving hoeven we niet zo nodig meer met de mode mee te doen om ergens bij te horen. Het gaat er tegenwoordig vooral om dat je je goed voelt. En wat is er een betere plaats om helemaal tot jezelf te komen dan in je eigen tuin met een tuinmeubelset die helemaal naar jouw smaak is?

De tuintrends
Tuinmeubelen worden regelmatig in eerste instantie op het zicht gekocht en daarna kijken we pas naar het comfort. De totaalaanblik van je tuin is natuurlijk ook niet onbelangrijk en het is het mooist als je tuinset een mooi geheel vormt met je tuin. De stichting Tuinpromotie Nederland heeft dit jaar 3 soorten tuinen ontwikkeld waarin je ziet dat eigenlijk alles mogelijk is.

  • In de Golden Age garden zien we voornamelijk elementen die de nauwe banden van de Nederlanden landen uit de Oostelijke en de Nieuwe Wereld weergeven. Teakhouten diningsets, bamboe hockers en doorleefde vintage tuinmeubelen gemaakt van oude Indonesische vissersbootjes.
  • De Twisted Garden is een nieuw soort moderne tuin. Je nihilistische vormen en beperkte materiaalgebruik blijft in tact maar je maakt de tuin ‘gezellig’ met verschillende terraslevels, meerdere kleuren groen en bijvoorbeeld een tete-a-tete zitje van wicker of gebrushed aluminium. Loungebanken en modulaire hoeksets zijn ook heel geschikt voor een leuke twist aan je tuin.
  • Alles mag in een Biotope Garden zolang het maar decoratief en sfeervol is. Stand alone tuinmeubelen perfect voor het natuurlijke mix and match effect zoals een ligbed, een hangmat of een schommelbank samen met een paar stapelbare tuinstoelen of een stoere steigerhouten zithoek. Belangrijk is vooral de eigen identiteit die je tuin uitstraalt.

Wat is jouw tuinidentiteit?
Zoals je misschien wel opgevallen is, is jouw tuin een weerspiegeling van jezelf. Alles netjes aan kant en keurig geknipt en opgemaakt of ligt er hier en daar wel wat rommel? Ben je een lounger en gebruik je de tuinset voornamelijk in horizontale positie of ben je een gezellige fusion kok met een buitenkeuken en zie je meer in een teakhouten diningset met vuurtafel?

Als we naar de tuintrends van 2014 kijken zien we vooral dat de rijkdom aan kleur in de tuinbeplanting en stoffering van tuinmeubelen als een rode draad door alle trends loopt. Gedurfde combinaties van modern en gezelligheid laten zich zien in strakke geborstelde aluminium stoelen met vrolijke kussens en nostalgische hangmatten met geometrische prints. De tuinmeubeltrend van dit jaar lijkt op het Braziliaanse carnaval. Op een gewaagde manier gaan alle stijlen hand in hand zonder de harmonie uit het oog te verliezen. Wil je inspiratie opdoen, kijk dan op de website van Garden Gallery.

Laat een reactie achter