Tweedehands meubels

Tweedehands meubels

Wanneer je nieuwe meubels nodig hebt, is het natuurlijk erg verleidelijk om deze meubels gloednieuw aan te schaffen. Het kan echter een stuk leuker én duurzamer zijn om je eigen of andermans oude meubels te hergebruiken. Én deze meubels hebben iets dat nieuwe meubels niet hebben, namelijk karakter. Geef oude meubels daarom een tweede leven!

Vintage look

Je gaat verhuizen, een oud meubelstuk is kapot of het is gewoon tijd voor een nieuw interieur. Er zijn genoeg redenen om af en toe te kiezen voor andere meubels in huis. Nieuwe meubels kunnen helpen bij het maken van een frisse start. Maar iets dat veel mensen vergeten is dat meubels niet per se nieuw te hoeven zijn. Tweedehands meubels bieden juist ook veel voordelen, misschien nog wel meer dan nieuwe meubels. Ze zijn allereerst goedkoper, en dus goed voor je portemonnee. Daarnaast help je het milieu een handje met het overnemen van tweedehands meubels. Een tweedehands meubelstuk kost namelijk geen energie om te produceren. Tweedehands meubels zijn in veel gevallen nog in een goede staat. Zeker met wat kleine aanpassingen creëer je een ‘one of a kind’ meubelstuk met een vintage uitstraling. Nee, tweedehands meubels zijn zo slecht nog niet.

Meubels pimpen

Tweedehands meubels verkeren vaak nog in prima staat. Toch kan je ervoor kiezen om nog enkele aanpassingen te doen om de meubels aan te passen naar je eigen smaak of om ze een kleine opfrisbeurt te geven. Het ‘pimpen’ van oude meubels is niet alleen leuk, maar in veel gevallen ook nog eens heel eenvoudig. Voorzie je meubels bijvoorbeeld van een simpele schilderbeurt. Hierdoor kun je je meubels een compleet nieuwe uitstraling geven, goed laten aansluiten op de rest van je interieur en het meubelstuk oogt ook meteen zo goed als nieuw. Ook kun je een bed, stoelen of tafel makkelijk voorzien van een nieuwe look door bijvoorbeeld andere poten onder de meubels te bevestigen. Zo wordt je meubelstuk nog specialer.

Waar te koop?

Je hoeft niet lang te zoeken om goede tweedehands meubels te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kringloopwinkel of rommelmarkt, in bijna elke stad wel te vinden. Het is soms even goed zoeken, maar wie weet duik je een leuk meubelstuk op de kop waar je nog lange tijd plezier van kunt hebben. En dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je je meubels koopt bij een woonwinkel. Natuurlijk kun je op verschillende internetwebsites ook terecht voor tweedehands meubels, waaronder de bekendste Marktplaats.nl. Lekker online rondneuzen tussen de verschillende aangeboden meubels. Het is makkelijk, voor iedereen bereikbaar én een goede manier om meubels te vinden. Het vinden van geschikte meubels hoeft dus geen enkel probleem te zijn.

Nieuwe meubels

Toch liever nieuwe meubels, maar wil je toch milieuvriendelijk bezig zijn? Kies dan voor meubels van duurzame materialen, zoals steigerhout of bamboe. Houdt ook rekening met keurmerken. Een voorbeeld is het FSC-keurmerk voor hout. Zo heb je de garantie dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen en draag je toch nog je steentje bij aan een duurzame wereld.

Laat een reactie achter