De veelzijdigheid van laminaat

De veelzijdigheid van laminaat

Recent kwam ik bovenstaande laminaat tegen, wat me inspireerde tot dit artikel: een ode aan laminaat.

Dat laminaat relatief goedkoop is weet iedereen. Dat is een beeld dat veel mensen nog steeds hebben van laminaat: een goedkoop product met een overduidelijk kunstmatig houtmotiefje. Dit klopt misschien voor laminaat in zijn begindagen…

Wauw, mooie houten vloer ligt er hier in jullie kantoor!

Een compliment voor laminaat dat we bij Woontrendz vaak gehoord hebben. Wij hebben namelijk geen houten vloer, maar een laminaatvloer die niet te onderscheiden is van wat velen op het eerste gezicht ‘zien’.

Tegenwoordig is laminaat een veelzijdig kwaliteitsproduct, dat verkrijgbaar is in een breed scala aan uitvoeringen en dessins. Wat heeft het laminaat van nu jou zoal te bieden?

Begin eens met het bekijken van deze prachtige inspiratiebeelden van de vloer die ik tegenkwam bij Carpetright:

laminaat colonial oak in de woonkamer

laminaat-colonial-oak-keuken

Uitvoeringen van laminaat

Zoals gezegd is modern laminaat in zeer veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Je kan voor je eigen laminaatvloer uiteraard nog steeds kiezen voor een houtdessin. Deze dessin zijn hyperrealistisch en bijna niet van echt hout te onderscheiden. Hebben we zelf dus ook meerdere malen ervaren!

Je hebt een uitgebreide keuze in het type hout, van ruw steigerhout met een rafelrandje tot strakke vloeren met een prachtig hoogglans motief.

Maar je hoeft het niet bij hout te houden als je voor laminaat kiest. Er is ook laminaat waarmee je je vloer in een vloer van marmer of natuurstenen tegels omtovert. Ook dit laminaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Je hebt dus een prachtige stenen vloer zonder de er normaal bij behorende kou aan je voeten.

Toepassingen voor laminaat

Je kan laminaat eigenlijk overal in huis leggen. Ook in de keuken en de badkamer is laminaat prima te gebruiken. Maar wij hebben laminaat gebruikt voor ons kantoor, wat ook een prima toepassing is.

Als je je laminaat impregneert kan je het met een gerust hart nat maken. Verder ligt laminaat ook prima op vertrouwde plekken als de woonkamer, eetkamer en slaapkamer. Het gemak waarmee je het kan leggen is uiteraard ook een groot pluspunt. En de prijs is nog steeds heel schappelijk. Eigenlijk is alles wat al goed was aan laminaat gewoon behouden.

Wat vind jij van laminaat?

Hoe sta jij tegenover laminaat? Ben je van de oude gedachte, of zie jij net als ik ook de schoonheid van de realistische prints van tegenwoordig? Ik ben benieuwd! Laat het me weten door te reageren op social media of door hieronder een reactie achter te laten.

Laat een reactie achter