Vintage met modern

Vintage en modern

Vorig jaar met de verhuizing van mijn schoonmoeder hebben mijn vriend en ik een oude radio gekregen. Een echte retro radio van gelakt donker hout, een grote box en draaiknoppen om naar zenders te zoeken. Wij waren beide gelijk verliefd, alleen was er wel een klein probleem. Ons huis is licht en redelijk modern. Past daar wel een ‘oud’ item in? Daar ben ik over gaan nadenken.

Keuzes maken in stijl is lastig.

Ga je nou voor landelijk, klassiek, of misschien wel industrieel. De stijlen die mij aanspreken is Scandinavisch, modern en een snufje vintage. Maak ik daar een keuze in? Nee, ik combineer ze. Met de komst van de vintage radio in ons interieur ben ik erachter gekomen dat het verrassend mooi staat.

De radio heb ik staan op een oude lockerkast die ik geheel wit heb geschilderd. Dat is vintage op vintage dat gemoderniseerd is. De muur waar de kast tegenaan staat is wit met lichtgrijze lambrisering, wat weer strak is.
Toch is mijn liefde voor vintage gaan groeien en in mijn nieuwe huis wil ik de combinatie meer gaan verwerken. Vandaar deze inspiratie op Pinterest.

Vintage met zwart/wit

Door strakke zwart/wit posters te combineren met oude schilderijen zie je dat de combinatie modern en vintage een stoere uitstraling geeft.

Verwerk in de posters inspirerende en grappige quotes en maak gelijk een statement. Kies voor veel kleur in een oude vaas om het plaatje af te maken.

vintage kast

Stoffen

Door de basis wit te laten met de combinatie zwart, vintage bruin en daarbij diepere kleuren als geel, petrol of donker groen heb je combinatie van modern met vintage. Als je met stoffen in die kleuren gaat werken creëer je een warme sfeer. Modern en vintage is namelijk warm.

Een vintage kleed of bank in de modekleur geel met een moderne poef en vazen maak je een warme en toch moderne zithoek.

De echte vintage sfeer zit bij deze foto in de grote oude statement schilderij, perfect gemaakt door IXXI. Het doet mij denken aan de oude schilderijen bij mijn oma in huis.

vintage-met-ixxi

Moderne kunst met strakke lijnen is goed te combineren met warme vintage kleuren in de stoffen.

Het kan ook met een oude tafel met een strakke kandelaar, of een nieuwe kast en een oude Tiffany lamp (alleen moet je wel oppassen dat het niet te kitscherig wordt).

Moderne kunst

Vintage en modern gaat zoals je ziet erg goed samen. Dus niet kiezen maar combineren. Welke meubels en accessoires zie jij graag gecombineerd in verschillende stijlen?

7 reacties op “Vintage met modern

Laat een reactie achter