Vloertegels: dit worden dé tegeltrends in 2024

Vloertegels; dit worden de tegeltrends in 2024

Groot, groter, grootst

In 2024 is het motto: groot, groter, grootst. En dan hebben we het niet alleen over de oppervlakte van de tegels, maar ook over het patroon. XXL-tegels zijn dé trend, waardoor de woonkamer een moderne en ruime uitstraling krijgt. Denk aan strakke lijnen en een naadloze afwerking die je woonkamer een luxueus gevoel geven. Of je nu kiest voor een betonlook of een marmermotief: met grote vloertegels zit je altijd goed.

Beige vloertegels zijn een blijvertje

Sommige trends komen en gaan, maar beige vloertegels zijn here to stay. De kleur beige is warm en uitnodigend en symboliseert de natuur en het organische. Het is een neutrale kleur die een goede basis vormt voor iedere interieurstijl: van industrieel tot rustiek en van minimalistisch tot eclectisch. Beige vloertegels stralen elegantie uit en zorgen voor een gezellige sfeer in elke ruimte.

Voor altijd visgraat

De visgraatvloer is en blijft populair in 2024. Onze overgrootouders hadden deze chique vloer al in huis liggen en wij zetten deze trend met liefde voort. Visgraat vloertegels geven je woonkamer een charmante, tijdloze uitstraling. Wil je een eigentijdse draai geven aan het patroon? Kies dan voor de walvisgraatvloer. Dit wordt ook wel de big brother van de visgraat genoemd, aangezien de tegels een stuk groter zijn. Hierdoor creëer je minder ‘punten’ en oogt de ruimte rustiger en groter.

Natuurlijke vloertegels

Breng de natuur naar binnen met vloertegels die een robuuste en organische uitstraling hebben. Denk aan tegels met een betonlook, natuursteenprint of houtlook. Deze tegels geven je woonkamer een stoere en tegelijkertijd warme sfeer. Combineer ze met natuurlijke materialen zoals rotan en zachte aardetinten voor een harmonieus geheel.

Ga voor kleur

In 2024 mag je gerust uitpakken met kleur op de vloer. Van diepblauw tot warm bordeaux: kleurrijke vloertegels zijn dé eyecatchers van het jaar. Durf te mixen en matchen voor een speels effect of ga all-in met één opvallende kleur die de aandacht trekt. Kleur op de vloer is niet alleen een statement, maar ook een geweldige manier om je persoonlijkheid in je interieur te laten spreken.

Op zoek naar nieuwe tegels of wil je persoonlijk advies? Stap dan naar een professioneel bedrijf gespecialiseerd in vloertegels, zoals Bouwstation XL. Zij helpen je bij het maken van de perfecte keuze voor jouw interieurstijl.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter