Waar moet je op letten bij het kopen van een tuindeur?

Houten tuindeur hek

Veel mensen omheinen hun tuin met een schutting, hek of groen. Dit doen ze om verschillende redenen, bijvoorbeeld voor meer privacy, ter decoratie, afbakening voor huisdieren, of als beveiliging. Als je een achterom hebt, moet je dus ook een tuindeur in je omheining plaatsen. Lees waar je op moet letten bij het kopen van een tuindeur.

Afmeting schuttingdeur

Wanneer je een deur voor in je schutting koopt als toegang tot je tuin, moet je als eerste de breedte en hoogte bepalen. Standaard hebben deuren de afmeting van 90 of 100 cm breed. Echter kun je ook voor bredere deuren kiezen. Een bredere deur is handig wanneer je grote spullen je tuin in moet vervoeren. De meest verkochte breedtemaat is een tuindeur van 100 cm breed.
De standaard hoogte van een deur is veelal 180 cm. Steeds meer mensen kiezen voor hogere deuren van bijvoorbeeld 2 meter. Vaak wordt er gekozen voor een deur die even hoog is als de omheining ernaast.

Hardhout of geïmpregneerd hout

Het mooiste is wanneer de deur van je tuin overeenkomt met het materiaal van je schutting. Zo is het één mooi geheel. Qua hout kun je kiezen uit twee verschillende soorten: hardhout en zachthout, ook wel geïmpregneerd hout genoemd.

Voordelen & nadelen hardhout:
+ Duurzaam
+ Langere levensduur (ongeveer 20 jr)
– Duurder dan zachthout

Voordelen & nadelen geïmpregneerd hout:
+ Goedkoper dan hardhout
– Kortere levensduur dan hardhout (ongeveer 15 jr)

Houten tuindeur Woontrendz

Waar op letten bij aanschaf tuindeur?

Kijk altijd goed wat inclusief is en wat je er zelf bij moet kopen. Denk bijvoorbeeld aan bevestigingsmateriaal voor de tuindeur en de deurklink (deurbeslag). Vergeet ook niet te denken aan een eventueel slot.

Inbraakpreventie met een tuindeur

Een tuindeur en schutting plaats je vaak om je tuin af te scheiden en privacy in je tuin te creëren. Echter maak je met een goede schutting deur en omheining het inbrekers ook moeilijker om bij jou in huis te komen.

Zo kun je qua schutting en deur dus beter voor verticale planken kiezen. Voor inbrekers is het zo moeilijker om over je omheining te klimmen. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor een goed slot, zodat de tuindeur moeilijk open te breken is. Je kunt de tuindeur verstevigen door te kiezen voor een metalen frame.

Genoeg tips? Zoek dan nu de deur uit die bij jouw tuin past! Bekijk de tuindeuren van HomingXL: meer dan 90 verschillende houten schutting deuren!

Bron foto’s: iStock & Grondiggroen

Laat een reactie achter