Wandaccessoires

Wandaccessoires

Wat is een huis zonder accessoires? Wandaccessoires om even specifiek te zijn. Hoe groot of klein, elk huis heeft wel iets aan de muur hangen. En waarom ook niet? Het is een simpele manier om je interieur karakter te geven. Wandaccessoires komen in vele soorten en maten. De goede oude klassiekers natuurlijk, maar ook voor creativiteit is er altijd ruimte…

De klok

De klok. Het is een klassieker en een must-have voor elk huis. Naast de duidelijke praktische functie van klokken (iedereen moet uiteraard wel eens weten hoe laat het is), doen klokken het ook erg goed als decoratie. Bij klokken geldt namelijk: voor ieder wat wils. Groot, klein, simpel of juist vol details, het is tegenwoordig bijna onmogelijk om géén klok te vinden die goed in je interieur past. Wil je iets dat niet te veel aandacht trekt? Kies dan voor een kleinere, simpele klok. Wil je juist een eyecatcher? Kies dan voor een groot formaat met veel details. Zo’n klok trekt meteen de aandacht.

klok 2 klok 1

Kunst

Een mooi stukje kunst aan de muur, wie wil dat nou niet? Toch kunnen de prijzen van mooie schilderijen al snel hoog oplopen. Als je niet teveel geld uit wilt geven, maar toch iets speciaals aan de muur wilt hangen, kunnen er ook voor kiezen om een poster in te lijsten. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit en je hebt vaak een stuk meer keuzevrijheid dan bij schilderijen. Of kies voor een muursticker en plak je favoriete spreuk of afbeelding aan de wand. Muurstickers zijn over het algemeen niet duur, dus je kunt ze makkelijk vervangen als je eens toe bent aan een nieuwe look.

schilderij poster 1

Spiegels

Spiegels zijn niet alleen belangrijk voor de ijdeltuiten onder ons. Iedereen heeft wel eens een spiegel nodig. Om te kijken of je er representatief uitziet voor je werk, of je de juiste outfit aan hebt voor een avondje uit, of om simpelweg te controleren of er geen etensresten tussen je tanden zijn achtergebleven. Spiegels kunnen, naast heel functioneel, ook decoratief zijn. Wanneer je een spiegel wilt gebruiken als wanddecoratie, kies dan bijvoorbeeld voor een grote spiegel met een authentieke of industriële look. Als de spiegel goed bij je interieur past, kan het je inrichting een echte boost geven.

spiegel 2 Spiegel 1

Praktisch

Wanddecoratie is natuurlijk mooi, maar het is nóg mooier als deze wanddecoratie tegelijkertijd praktisch is. Denk bijvoorbeeld aan een postvakje aan de muur. Deze komen in verschillende varianten, dus er is er altijd wel een die past bij jouw smaak. Het voordeel van zo’n postvak is dat het niet alleen heel erg sfeervol staat, maar ook nog eens handig is voor het opbergen voor je post, zonder dat het rommelig staat. Zo is je huis altijd vrij van rondslingerende enveloppen. Sommige postvakken zijn ook voorzien van haken waar je je sleutels aan kunt ophangen. Nooit meer zoeken naar je sleutels dus. Of kies voor een krijtbord waar je notities of bijvoorbeeld je boodschappenlijstje op kunt schrijven. Handig!

postvak 2 postvak

Iets persoonlijks

Last, but not least: iets persoonlijks voor aan de muur. Dit kunnen natuurlijk foto’s zijn in mooie lijstjes, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf iets in elkaar te knutselen. Zo weet je zeker dat je iets unieks in je huis hebt hangen en heeft geeft je interieur een persoonlijk tintje. Daarnaast is het een ideale bezigheid voor een regenachtige zondagmiddag.

wanddeco fotos 1

Laat een reactie achter