Wat te doen met een pompoen?

Wat te doen met pompoen

Vul je huis met herfsttinten

S ‘ochtends koud en mistig, bladeren die weer langzaam beginnen te verkleuren en overal eikeltjes, kastanjes en pompoenen… de herfst is weer gearriveerd!

En dat betekent de gezelligheid binnen opzoeken en het gebruik van warme kleuren en materialen. Voor inspiratie hoef je niet ver te zoeken, dat vind ik in de herfst vooral de natuur.

Overal waar je kijkt beginnen er zich namelijk prachtige tinten te vormen in de bomen en struiken: kastanjebruin, bessenrood en pompoenoranje en zijn maar een kleine greep uit de kleuren die bij het nieuwe seizoen horen. Ook voor materialen kan je dicht bij de natuur blijven.

Een van mijn favoriete natuurlijke accessoires zijn de pompoenen.

Graag inspireer ik jullie met een aantal leuke en (hopelijk) verassende toepassingen van de pompoen in je huis als herfst accessoire.

Classy pompoen

Een van de meest voorkomende toepassingen is het uithollen van een pompoen, er een eng gezichtje in snijden en deze uit te lichten met een kaarsje. Grappig hoor maar niet altijd even classy. Heel anders is deze versie gevuld met verschillende vetplantjes (ook nog steeds een leuke deco-trend). Wil je dit graag zelf maken, bekijk de werkomschrijving hier.

Gevulde pompoen maken

Deze kleine versies zijn ook erg schattig! En makkelijk te maken, bekijk hier de werkomschrijving.

Kleine pompoen met vetplant

Wanneer je oranje toch een wat te overheersende kleur vind of wanneer het gewoonweg niet in je interieur past zijn dit ook nog een aantal stijlvolle varianten.

Kleurrijke pompoen

klassieke pompoen met tulpen

Klassieke pompoen met bloemen

Pompoen gevuld landelijke stijl

Pretty pompoen

Ook zonder de pompoen aan te snijden kan je er wat leuks mee doen. Met een kwastje en wat verf kunnen er hele bijzondere varianten gecreëerd worden.

Pompoen verven

Pompoen met sjabloon

Pompoen met letter

En als slotstuk is dit nog een leuke andere toepassing. Natuurlijk ook te combineren met verschillende kleuren pompoentjes voor een speels effect.

Kleurrijke pompoen in vaas

Genieten jullie ook zo van al die prachtige kleuren in de natuur en op wat voor manier passen jullie de herfst toe in het interieur? Laat het mij weten!

Bronnen: HomeditThats HappyDecorating your small spaceThe polo houseSave on CraftsDecorating your small space en Nana lulus linens and handkerchiefs.

Laat een reactie achter