Welke bank past bij jouw interieur?

Leren 3zitsbank donkerblauw

Er zijn diverse soorten banken. Denk niet alleen aan de kleur of het model, maar ook aan het materiaal. Wat voor type bank bij jouw interieur past, is afhankelijk van jouw smaak, de inrichting van je woonkamer, de afmetingen en misschien ook de samenstelling van je gezin.

Welk model bank past bij mij?

Qua modellen kun je denken aan de volgende type banken:

  • Tweezitsbank
  • Driezitsbank
  • Loveseats
  • Hoekbank
  • Slaapbanken

Echter bestaan er zelfs vierzits- en vijfzitsbanken!

De slaapbank

Wanneer je een klein huis hebt, met bijvoorbeeld maar één slaapkamer, kun je kiezen voor een slaapbank. Op die manier heb je naast een fijne zitplek, ook een extra slaapplek voor visite.

De 2zits-, 3zits-, 4zits- en 5zitsbanken

Wil je je woonkamer regelmatig veranderen, dan kun je het beste kiezen voor losse banken. Bijvoorbeeld een combinatie van een loveseat met een tweezitsbank, of voor een 2-zitsbank in combinatie met een grotere 3-zitsbank. Heb je veel ruimte in huis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een extra grote bank en kiezen voor 4 of 5 zitplaatsen!

Leren 5zitsbank Maranello Cognac kleur

De hoekbank

Houd je van een gezellige zithoek en heb je een mooie hoek in je woonkamer, dan is een hoekbank het bankstel voor jouw interieur. Ook kan een hoekbank een goede keuze zijn wanneer je een grote woonkamer hebt en deze wat wilt opdelen in delen. De ‘hoek’ van de hoekbank kan zo jouw zithoek afscheiden van de rest van de grote woonkamer. Zo kun je een echte gezellige zithoek creëren.

Welke kleur bank past bij mij?

Je kunt je bank tegenwoordig in elke gewenste kleur krijgen. Wat voor kleur bij jou past, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je eigen smaak. Bedenk wel dat je een bankstel vaak voor een aantal jaren in je woonkamer hebt staan. Kies dus een kleur waarvan je zeker weet dat je deze ook over 5 jaar nog mooi vindt.

De meeste mensen kiezen daarom voor een basiskleur, bijvoorbeeld grijs, bruin, zwart, wit of cognac. Wil je toch een uniek meubelstuk in je interieur, dan kun je er ook voor kiezen om een sprekende kleur, bijvoorbeeld olijfgroen of wat dacht je van een oranje bank in je woonkamer?

Olijfkleur groene leren bank

Qua kleur kun je daarnaast ook rekening houden met je gezinssamenstelling. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen in huis, dan is een licht bankstel af te raden.

Welk materiaal moet ik kiezen?

Welk materiaal bij jou past, is ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren én je gezinssamenstelling. Heb je kleine kinderen, dan is een stoffen bank misschien niet handig in verband met vlekken.

Maar houd ook rekening met eventuele huisdieren. Mogen deze ook op het bankstel. Een leren bank is dan eenvoudiger schoon te maken. En je wilt ook geen spinnende kat op je stoffen bankstel hebben…

Leer is dus eenvoudiger schoon te maken dan een stoffen bankstel bij vlekken. Daarnaast staat een leren bank ook iets luxer en gaat het bankstel langer mee. Heb je last van allergieën? Ook dan is leer de beste keuze.

Een nadeel van een leren bank is dat deze een stuk kouder is om op te zitten. Dit kun je natuurlijk weer oplossen met een gezellige en warme plaid!

Wil jij een mooie leren bank in jouw woonkamer? Kijk dan eens bij de leren banken van Robuustetafels.nl. Zij hebben prachtige leren banken, in vele kleuren, zoals je op de foto’s in deze blog kunt zien.

Mijn bank

Zelf heb ik een witte leren hoekbank in mijn appartement staan. Ik koos voor deze hoekbank omdat ik een lichte kleur wilde, om zo mijn woonkamer ruim te laten lijken.

Witte leren bank Anniek

Daarnaast vond ik dit bankstel mooi omdat hij op pootjes staat en hij een chique uitstraling heeft. Die ‘vakjes’ die een chesterfield look geven, maakten dat dit mijn bank werd!

Voor wat voor bank kies jij in jouw interieur? Waar houd jij rekening mee?

Bron foto’s: Robuustetafels.nl

Laat een reactie achter