Zo maak je de perfecte poster muur

Zo maak je de perfecte poster muur

Ik ben een echte liefhebber van posters in huis. Het geeft een ruimte met een simpel klein gebaar direct een andere look en maakt het huis af. Geregeld wissel ik mijn posters om voor een ander exemplaar. Van zomerse Aperol Spritz sferen naar zwart-wit posters voor in de winter. Maar hoe maak je nou de perfecte poster muur? We geven je tips om zelf de perfecte poster wand te maken met prints die passen bij de ruimte.

Variatie is key

Gebruik verschillende formaten lijsten om het spannend te houden. Vooral bij een grote muur is het aan te raden meerdere posters in verschillende maten te plaatsen. Je kan eindeloos variëren in formaten en een mix van horizontale en verticale lijnen maken. Je kan veel kleuren en stijlen combineren met elkaar, zeker als je van gewaagd houdt is niets te gek. Wil je veel verschillende prints toch bij elkaar brengen, zorg er dan voor dat je dezelfde stijl en kleur lijsten gebruikt.

Kleurrijke poster wand slaapkamer

Rustig geheel?

Wil je wanddecoratie toevoegen maar niet de volle aandacht op de poster muur vestigen? Kies dan voor prints die bij elkaar passen in kleur en stijl. Dit kan bijvoorbeeld door zogenaamde tweeluik posters uit te zoeken of filter eenvoudig via de website van Desenio op de kleur die je de overhand wilt geven. Ook een ton-sur-ton effect geeft een subtiele touch aan je interieur en past helemaal bij de laatste trends. Gebruik hiervoor een achtergrond kleur op de muur die net een klein beetje afwijkt van de kleur van de poster.

Babykamer met poster wand ton sur ton

Maak een poster collage

Het is lastiger dan je denkt om in te schatten welk formaat je moet kiezen en hoe een aantal posters in verschillende formaten goed bij elkaar passen. Hoe ideaal is dan de inspiratie wand van Desenio, mega veel voorbeeld poster wanden gemixt in verschillende stijlen. Ben je enthousiast dan kan je eenvoudig die complete setting in je winkelmandje plaatsen.

Liever zelf een selectie maken? Stel dan online je eigen poster muur samen. Zo kun je direct zien of jouw posters goed matchen samen en je de juiste formaten hebt uitgekozen.

Poster muur maken

Tip: Heb je al (wissel)lijsten in huis en wil je de posters vervangen voor iets nieuws, dan kan je de voorbeeld poster die standaard in de lijst zit gebruiken om met schilderstape op de muur te plakken om de juiste positie te bepalen.

Benieuwd naar jouw poster muur! Deel het met ons via social en gebruik #woontrendzwaardig.

Dit artikel is een samenwerking met Desenio.

Laat een reactie achter