Zomerse planten inspiratie

Zomerse planten inspiratie
Je tafel wat opvrolijken met leuke plantjes? Dan helpen wij je graag!
Hieronder vindt je 4 leuke plantenideeën van mooiwatplantendoen.nl voor de zomer. Met onder andere cactussen, kruidenplantjes en macramé hangers.

DIY Plantentafel

De zomer is van start gegaan. De tijd om een aantal planten eens buiten in het zonnetje te zetten. Sommige planten doen het namelijk ook verrassend goed buiten, zoals de cyclaam! Deze zomerse tafel maak je door allemaal mini plantjes aan te schaffen en in een groepje tentoon te stellen op je tafel. De mini vetplantjes zijn hier uitermate geschikt voor.

Plant op plant

Het verticaal tuinieren is inmiddels razend populair en zie je op verschillende manieren toegepast. Ideaal voor de kleinere tuinen en stadstuinen. Deze vorm van verticaal tuinieren zijn we nog niet eerder tegen gekomen. Erg origineel, de boomstammetjes al wandplank voor de leukste plantjes. Een natuurlijk en groen effect, toe te passen in iedere tuin!

Heb je nog twee oude tafeltjes over? Zet ze boven op elkaar en zet de eyecatchers bovenop.

Macramé & kruiden

Verse kruiden zijn niet meer weg te denken. Het fleurt en geurt je keuken, tuin of balkon en natuurlijk je maaltijd. Een leuke manier om deze kruidenplantjes op te hangen is door middel van macramé. Dit is een populaire knooptechniek waar je op een hippe manier een bloempot in kunt hangen. Deze kun je zelf maken of kant-en-kant klaar kopen.

Design meets vintage

Met een mix van design en vintage bloempotjes maak je een eigenwijze bloemencollectie. Deze hangende plantenbakken kan je natuurlijk ook leuk aan je balkon hangen. Combineer verschillende planten met bloemen om een speels effect te creëren. Heb je zelf geen oude bloempotten meer? Neem dan eens een kijkje in de kringloopwinkel. De bloemen zijn opgehangen met vaasjes van het merk Serax. Lees verder voor meer bloemige zomertips op mooiwatbloemendoen.nl.

 Bron en fotografie: Mooiwatplantendoen.nl

Laat een reactie achter