5x lampen boven de eettafel

5 hanglampen boven de eettafel

Wanneer het donker wordt, bepalen de lampen in huis de sfeer. In deze tijd wordt het al vroeg donker, dus licht is erg belangrijk. Boven de eettafel is een plek waar je je helemaal kunt uitleven qua verlichting.

De lamp boven de eettafel mag echt opvallen. Handig om te weten is dat de lamp ongeveer 75 cm boven de tafel opgehangen hoort te worden voor een intieme en knusse sfeer.

Industriële hanglampen

Hanglamp Tom Dixon

Bij het uitzoeken van een lamp boven de tafel is het belangrijk na te gaan wat je zoal aan de tafel doet. Zo weet je welk licht praktisch is boven jouw eettafel. Zo schijnt een dichte lamp alleen licht naar beneden op de tafel. Dit is erg handig bij het lezen van de krant of bij het spelen van een bordspel.

Hanglamp koperen leiding

Hanglamp pendel

Bij een open lamp schijnt er licht door de hele kamer. Hier moet je wel letten op de felheid van het licht. Fel licht kan kil aanvoelen. Een dimmer kan hiervoor de oplossing zijn. Zo kun je verschillende sferen creëren. Naast de kleine lamp bolletjes zijn er ook andere varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een grotere bol of een bolletje in de vorm van een diamant.

Hanglamp van riet

Hanglamp van stof

Naast de dichte lampenkap heb je ook lampenkappen die wat meer licht doorlaten. Dit zie je bij een bamboe lampenkap of draadlamp. Hierbij moet je wel rekening houden met het patroon dat het licht geeft als het er doorheen schijnt. Dit kan een erg leuk effect geven op het plafond of op de muur.

Lamp van linnen doek

Lampen van glas

Je kunt, net als bij een dimmer, ook zacht licht krijgen door het materiaal van de lampenkap. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een stoffen of glazen lampenkap. En om meer ruimte te creëren kun je voor de Philips TL buizen kiezen.

Hanglamp met planten

Hanglamp met qoutes

Er zijn ook multifunctionele hanglampen. Zo zijn er lampen waar je ook een plantje in kwijt kunt. Of een lamp gecombineerd met een prikbord. Erg handig om je to-do-list aan te hangen of inspirerende quotes.

Bronnen: vtwonen, Frenchy Fancy, Home girl London, A house in the hills, Marington, Interior Junkie, vtwonen, Nordic Days, House doctor, Bloglovin, My Paradissi en Object Interface.

2 reacties op “5x lampen boven de eettafel

  1. Simone zegt:

    Wat een mooie lampen!! Kan iemand mij vertellen waar je die toffe buizenlamp met twee spaarlampen kan kopen? Die op de foto met de grote groene vaas en de spiegel?

    Alvast hartelijk dank!

Laat een reactie achter