Binnenkijken bij Hiske

Binnenkijken bij Hiske

Eindelijk is het zover: de binnenkijker in mijn ‘nieuwe’ huisje. Na mijn relatiebreuk heb ik het fijne nieuwbouwhuis in Haren verlaten en ingeruild voor een studio in de gezellige stad Groningen.

Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in dit schattige kleine huisje. Gelukkig voelde ik me er direct al helemaal thuis, ondanks het verschil in ruimte en het ontbreken van een luxe keuken (met vaatwasser) en veel werk- en opbergruimte. Een nieuwbouwhuis is prachtig, maar de authentieke details in een oud huis heb ik wel gemist.

En hoe fijn is het om wakker te worden en de zonnestralen door het glas in lood te zien schijnen. Ik word er nog iedere dag vrolijk van om die gekleurde reflectie door het huis te zien stralen. Een sfeervol detail, dat gelukkig is behouden in dit huis.

Helemaal af is het nog niet (er mist bijvoorbeeld nog een mooi vloerkleed), maar ik kon niet wachten om mijn nieuwe woning met jullie te delen. Dus heb ik alvast met mijn iPhone wat foto’s voor jullie gemaakt!

De trendkleur geel

Een lastig onderdeel van het inrichten vind ik het toevoegen van kleur. Dit kan natuurlijk vrij eenvoudig door accessoires toe te voegen in één kleur. Maar juist de kleine kleuraccenten in je interieur vind ik leuk.

Niet alles hoeft ineens aangeschaft te worden in de kleur geel!

Zo kwam ik dit gebloemde kussentje tegen bij Trendhopper in Groningen, met een kleine toevoeging van de kleur geel.

Binnenkijken bij Hiske - kussens

Het leuke van inrichten vind ik dat je echt alles kan mixen. Van het gebruik van verschillende materialen en kleuren tot het combineren van woonaccessoires in verschillende prijsklassen.

Leuke meubels en woonaccessoires hoeven echt niet altijd duur, uniek of ‘design’ te zijn.

Het gele bonte kussentje is bijvoorbeeld een budgetvondst uit de schappen van Kwantum. De glazen stolp kocht ik bij Westwing. Dit kan prima samen met de wat duurdere wooden hand van het design merk HAY.

Binnenkijken bij Hiske - Eames plastic chair

De plastic chair is een origineel van Vitra Eames. Een echte designklassieker die jarenlang in mijn bezit zal blijven. Wat een heerlijke stoel om lekker een boek in te lezen. De poster in de lijst is van JUNIQUE, deze heb ik meegenomen uit mijn vorige huis.

Het gele kussen komt uit de nieuwe IKEA collectie van 2015, de GULLKLOCKA. Zo zie je maar, een mix van verschillende accessoires en meubelen in verschillenden prijsklassen kan prima samen!

Lichtlab No.19

Mijn trots in de woonkamer is toch echt de lamp van hout. Deze is van het merk Lichtlab en is door middel van een laser gesneden uit hout. Hierdoor krijgt hij zijn zwarte randen, waardoor het uitgesproken design extra opvalt. Hij geeft ook nog eens prachtig licht.

Bekijk hier het artikel dat ik eerder schreef over deze te gekke lamp.

Woontrendz-binnenkijken-bij-hiske

Sfeervol zwart

Mijn kleine studio heeft geen extra slaapkamer, maar een vide die boven de eethoek hangt. Via de houten trap bereik ik mijn slaapdomein. De vorige eigenaresse van het huis (tevens vriendin en interieurarchitect) Dominiek van Vliet heeft het hele huis opgeknapt en voorzien van onder andere een nieuwe vloer en deze zwarte kleur op de trap, vensterbank en schoorsteen.

Je zou denken dat het gebruik van donkere kleuren een kleine ruimte juist kleiner maakt. Maar niets is minder waar in dit huis.

Door de hoogte van het plafond in de woonkamer en de zwart geverfde schouw lijkt het juist heel ruimtelijk.

En geeft het veel sfeer, vooral met de kaarsen aan! Thanks Dominiek:).

Binnenkijken bij Hiske - eethoek

Eethoek

De eettafel is op maat gemaakt en heeft net als veel onderdelen in het huis ook een zwarte accent kleur. De stoelen heb ik geshopt via vtwonen. De dikke kussens in de stoel zitten heerlijk! De plastic kuip is ideaal schoon te houden en met het licht houten onderstel geeft het genoeg contrast op de donkere vloer.

Heel handig, je kunt de kussens aan beide kanten gebruiken! Minpuntje is wel dat hierdoor de kussens makkelijk schuiven in de plastic kuip. Dit heb ik opgelost door een anti-slip mat van IKEA tussen de kuip en het kussen te plaatsen.

Binnenkijken bij Hiske - eettafel met stoelen

Wandaccessoires

De accessoires aan de muur heb ik een tijdje geleden geshopt via de webshop van vtwonen. Het marmeren kruis is van het merk HK Living, net als de houten knoop.

De neushoorn heb ik op de witte muur gehangen, hierdoor blijft het een rustig ‘plaatje’ ondanks het uitgesproken beeld.

De neushoorn is naast de lamp het meest besproken item in mijn huis. De meningen over dit iet wat bijzondere beeld zijn nogal verdeeld. Wat vind jij?

De koplamp is net als de lamp in de woonkamer van het merk Lichtlab en verkrijgbaar bij directlampen.

Ik ben erg benieuwd wat je van mijn nieuwe huisje en inrichting vindt. Laat het me weten in een reactie hieronder!

8 reacties op “Binnenkijken bij Hiske

 1. Kris zegt:

  Gefeliciteerd met je mooi, nieuw huisje Hiske!
  Heb je erg leuk gedaan.

  Wij kijken in ieder geval nog uit op je vorige, toch ook wel, mooie woning.

  Met groet,
  Kris

  • Hiske Ligtenberg zegt:

   Dank je Kris! Leuk dat je een reactie plaatst. Ja het oude was zeker mooi. Mis het ook nog wel eens, vooral die ruimte haha. Maar terug naar de stad bevalt me erg goed. Hoop dat alles goed met jullie gaat!

   Groetjes,
   Hiske

Laat een reactie achter