6 bijzondere urnen die stijlvol tot recht komen in je interieur

De juiste urn voor je interieur

Als je nadenkt over een urn in je interieur, denk je waarschijnlijk aan een ovaalvormige pot met een nauwsluitend deksel. Als je daarvoor kiest, is dat een prima keuze. Toch zijn er tegenwoordig veel meer soorten en vormen te verkrijgen, waardoor een urn een passende plek in je interieur krijgt en goed tot recht kan komen. Van onderstaande modellen zie je vaak niet eens dat het een urn is.

Gekleurd glasreliek

Een heel speciale urn, is dit glasreliek. Het is een uniek gedenkteken van glas: een mooie combinatie van kleuren, lijnenspel en symboliek. De asfragmenten in het reliek zijn zichtbaar als bruisende lichtpunten. Deze urnen zijn elk uniek, omdat ze handgemaakt worden en tijdens dit proces geen mal gebruikt wordt. Je kan zelf een kleur of kleurencombinatie aangeven, of er een tekst in laten graveren. Dit is een typisch voorbeeld waarvan je echt moet weten dat het een urn is.

Traan in traan

In deze keramische urn zit een prachtige symboliek verwerkt van twee tranen. De binnenste druppel is zilverkleurig, wat het tot een beeld doet lijken. Dit is een blauwe kleur, maar hij is ook in het beige verkrijgbaar. Ook zijn er messing urnen in dezelfde stijl te verkrijgen. We zien dit soort urnen vaak terug in een strak interieur, waar wit en zwart de boventoon voeren.

Roze hart

Dit is een roze mini-urn. Met deze messing urn bewaar je op een respectvolle manier de as van een dierbare in huis. De ‘love urn’ is voorzien van een laklaag, die zorgt voor een langdurige bescherming en glanzende afwerking. Je kunt deze urn ook op een standaard plaatsen. Het roze hart komt over het algemeen goed tot recht in een licht of romantisch interieur. Door de minimalistische omvang is de urn ook geschikt voor de asbestemming van een kindje. Ze zijn in veel soorten beschikbaar, met de keuze uit diverse kleuren en opdrukken.

Messing waxinelichthouder

Met behulp van deze urnen kun je het leven van een dierbare in het licht zetten, door met het kaarsje hem of haar te herdenken. Bij de linkse urn brandt het kaarsje echt dicht bij de dierbare, omdat de as onder de waxinelichthouder is opgenomen. De vlinders staan overigens symbool voor de kortstondigheid van het leven en de overgang naar een beter leven. Er zijn veel soorten van deze urnen te verkrijgen, zoals de rechtse van wit-goud, die minimalistischer is.

Diamant met hart

Deze keramische urn heeft een diamantvorm. De parelmoerkleur met het zilverkleurig hart maakt het tot een stijlvolle presentatie. Dit kunststuk is ook in het blauw met een goud hart te verkrijgen. De diamanten urn staat in veel inrichtingen, van een Scandinavisch tot een klassiek interieur.

Biologische bol (Geos)

Dit is een biologische afbreekbare urn, die dan ook geschikt is om in de aarde te begraven. Hierdoor gaat de dierbare echt terug naar de natuur. Als je het deksel er afhaalt, kan je er samen met de as, compost en zaadjes of een boompje in plaatsen. De urn wordt opgenomen in de natuur en er ontstaat een nieuw leven, namelijk een mooie plant of boom. Dit wordt vaak gezien als een dierbare, levendige herinnering waar je dagelijks naar kunt kijken.

Uitvaartwensen vastleggen

Zo is er voor iedere inrichting wel een passende urn te vinden, waardoor een dierbare op een mooie manier herinnerd kan worden. Bovendien zijn de urnen altijd te personaliseren met bijvoorbeeld een vingerafdruk of gegraveerde tekst. Sommige mensen hebben zelf al vastgelegd wat hun wensen zijn, voor hun overlijden. Ondanks dat dit onderwerp je nu misschien helemaal niet bezighoudt, is het toch goed om zelf je uitvaartwensen vast te leggen. Dit zijn niet alleen deze specifieke keuzes, maar bijvoorbeeld de muziek die je tijdens het afscheid wilt laten horen.

Wat je wensen ook zijn, leg ze gratis vast in Monuta Uitvaartwensen. Door je uitvaartwensen zelf kenbaar te maken, laat je dierbaren niet me twijfels achter en kunnen ze alle energie gebruiken om een verlies te kunnen verwerken.

Laat een reactie achter