Tips voor je verhuizing en verbouwing

Tips voor je verhuizing en verbouwing

Het brengt nogal wat met zich mee, zo’n verhuizing. Zelf ben ik recent verhuisd en heb toen heel veel dingen moeten regelen. Best handig om hierbij wat hulp te krijgen, want er komt écht veel bij kijken!

Het minst leuke van een verhuizing is toch wel het opruimen van het ‘oude’ huis. Een klus waar ik waarschijnlijk niet als enige tegen opzie. Je wilt je tenslotte het liefst bezighouden met de leuke dingen van een verhuizing. Zoals het inrichten van je nieuwe stulpje.

Om de minder leuke kanten van verhuizen zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen geef ik in dit artikel tips die je daarbij helpen.

Tip: gebruik een checklist!

Om je te helpen bij alle rompslomp die bij je verhuizing komt kijken is het handig een checklist te gebruiken. Deze verhuizing checklist heeft mij in ieder geval erg geholpen om niks te vergeten en zonder stress te verhuizen.

Hij is ideaal voor mobiel gebruik. Je kan alles personaliseren. Voeg bijvoorbeeld je budget toe en extra punten op je checklist.

Aegon verhuis app

Hier moet je aan denken:

Grote opruiming
Begin op tijd met opruimen. Wacht niet met opruimen tot je verhuizing. Je verzamelt vaak meer dan je denkt (ik in ieder geval wel).

Woonverzekering
Vergeet niet om je verzekering te bekijken. Vaak moet je deze aanpassen bij het veranderen van de woonsituatie.

Aansprakelijkheidsverzekering
Stel; die dure vaas overleeft het gestuntel van je verhuizers niet. En dan?

Inboedelverzekering
Zijn al je spullen wel verzekerd tijdens je verhuizing?

Opstalverzekering
Er breekt brand uit in mijn nieuwe huis, terwijl ik nog in mijn oude huis woon. Wat nu?

Aegon geeft je antwoord op bovenstaande vragen en helpt je op weg om goed en ‘verstandig’ te verhuizen.
Bekijk deze tips hier.

Verhuizing

Klussen en verbouwen

Vaak moet er nog wat gebeuren aan je nieuwe huis. Het kan best veel stress opleveren om dit allemaal in goede banen te leiden. Want, waar begin je en hoe houd je alles binnen je budget?

Soms is het verstandig om niet alles zelf te willen doen!

Er zijn niet voor niets experts op het gebied van schilderwerk, timmerwerk en het plaatsen van een keuken. Ben je aan het overwegen om hulp in te schakelen? Bekijk dan de voordelen en kosten van het laten uitvoeren van je taken. Ik heb een webpagina gevonden waarin de 10 meest voorkomende klussen op een rij staan en die je dus ook kunt uitbesteden. Met daarbij nog een aantal handige tips voor de doe-het-zelvers onder ons!

Bekijk hier de tips en de top-10 van klussen.

Wonen en inrichten

Nu komt wat mij betreft allerleukste onderdeel van de verhuizing; het inrichten! Voordat je begint met het shoppen in de leukste woonwinkels is het verstandig om eerst even orde op zaken te stellen. Wat heb je te besteden en vooral wat kost het wonen in je nieuwe huis nou eigenlijk?

Wonen en inrichten

Een aantal financiële tips bij het inrichten:

  • Wil je meubels aanschaffen voor de verhuizing? Ga dan met een plattegrond langs een stylist. Het komt vaker voor dan je denkt dat het net niet helemaal mooi lijkt te passen.
  • Kies veilige kleuren voor je inrichting. Iets wat meerdere mensen mooi vinden helpt je huis straks weer sneller te verkopen.
  • Designliefhebber? Kies dan meubelen van een bekende ontwerper. Dit behoudt beter zijn waarde, net als antiek en kunst van bekende kunstenaars.
  • Kies de juiste elementen voor je woning. Blijf in de buurt van de bouwperiode van het huis!

Wil je nog meer handige tips voor het inrichten van je woning? En vooral het behouden en zelfs verhogen van de waarde van je nieuwe huis? Bekijk hier de tips.

Ik hoop dat je met behulp van deze handige tips net als ik stressloos bent verhuisd en aan alle financiële zaken hebt gedacht.

Het geeft mij in ieder geval heel veel rust om te merken dat ik niets over het hoofd heb gezien en alles goed heb geregeld.

Zowel het verhuizen, als het aanschaffen van nieuwe meubelen, inrichten van het huis tot aan de verzekeringen die bij je nieuwe huis horen. Ik ben erin geslaagd:).

Dit artikel is een sponsored story in samenwerking met Aegon

2 reacties op “Tips voor je verhuizing en verbouwing

  1. Jan Jaap zegt:

    Hier zitten genoeg handige tips tussen die ik goed kan gebruiken. Ik ga binnenkort ook verhuizen en ik heb nu tijdelijk mijn spullen ondergebracht in een opslagruimte. Erg handig ook, want nu heb ik meer ruimte en vrijheid om in het nieuwe huis te klussen.

Laat een reactie achter