Zo kies jij de beste fauteuil voor thuis

Zo kies jij de beste fauteuil voor thuis

Het kan een geweldig statement of een ouderwetse domper zijn; de perfecte fauteuil voor thuis uitzoeken is zo gemakkelijk nog niet. De stoelen komen tegenwoordig in zoveel kleuren en maten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We nemen je mee in extra informatie over de leunstoel en hoe je deze het best kun onderhouden.

Fauteuils hebben een enorme vlucht genomen als het gaat om innovatie. De meeste stoelen beschikken nu over een elektrische of handmatige functie om verschillende delen van de stoel te kunnen verstellen. Ze zijn te personaliseren met de kleur en stof die jij het mooist vindt. Alhoewel de stoelen net zo lekker liggen als je eigen bed, is het belangrijk dat je de fauteuil ook weer uitkomt. Zo zijn de sta-op-stoelen in het leven geroepen. Een relaxfauteuil met een extra functie: de rugleuning kan zo versteld worden dat hij je een letterlijk steuntje in de rug geeft om weer gemakkelijk uit de stoel te stappen.

Je zal voornamelijk genieten van de leunstoel, maar ook dit meubel moet onderhouden worden. Het belangrijkste verschil zit hem in of je fauteuil bekleed is met echt leder of immitatieleer. Leder kost meer tijd om te onderhouden. Zo heeft de stoel een beschermlaag nodig die je zelf kan aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil in de stof kan trekken. Daarnaast gaat het ook slijtage tegen, al voorkom je dat nooit helemaal. De beschermlaag kun je gemakkelijk schoonmaken met een doekje. Hou ook rekening met de plaatsing van de stoel in het huis en de lichtinval, als er veel licht op de stoel schijnt verkleurt de stof sneller.

Immitatieleer is gemakkelijker te onderhouden omdat het van synthetische stof is gemaakt. Je maakt het probleemloos schoon met warm water, ook slijt het materiaal niet snel. Wel goed om in acht te nemen: kunstleer neemt schoonmaakproducten niet goed op, dus eindeloos poetsen heeft geen zin. Als je de fauteuil om de zoveel maanden een opfrisbeurt geeft is dat voldoende voor een goede meubelzorg.

Voor de ultieme beleving raden we je aan om jouw fauteuil op maat te laten maken. Zo is de stoel ideaal afgestemd op jouw zitgedrag. Je kan bijvoorbeeld de rugleuning verstellen of de voetenbank kantelen. Je kiest zelf welke combinatie van extra functies jij het prettigst vindt. De adviseurs staan altijd klaar om je te helpen de beste relaxfauteuil voor jouw huis uit te kiezen. Je woonkamer zal completer voelen dan ooit.

Een reactie op “Zo kies jij de beste fauteuil voor thuis

  1. Emiel de Lange zegt:

    Hoewel dit blog over het fauteuil gaat vind ik het schilderij aan de muur in die abstracte stijl ook wel heel gaaf. Less is more zeggen ze vaak :)

Laat een reactie achter