De Vitra Eames Plastic Armchair RAR bij Hiske thuis

Binnenkijken bij Hiske - Vitra Eames RAR plastic chair

Inmiddels ben ik verhuisd en heb ik mijn eigen jaren ’30 woning gekocht in het mooie Groningen. Een huis met authentieke details, glas in lood en een hele steile trap:). Ik laat je binnenkort meer zien als alles op zijn plek staat en alle lampen hangen in een nieuwe Binnenkijken bij Hiske. Ik heb veel meubelen meeverhuisd, waaronder mijn geliefde Eames RAR chair. Hieronder lees je meer over deze populaire schommelstoel van Vitra.

De Vitra Eames Plastic Armchair RAR

Misschien wel het meest opvallende en geliefde stoeltje uit de Plastic Chair collectie van Eames. Ik heb dit stoeltje al jaren in huis en hij heeft verschillende plekken gekend in mijn interieur. Van slaapkamer, logeerkamer tot de woonkamer.

Lekker schommelen voor de houtkachel.

In mijn nieuwe huis heb ik hem als fauteuil staan zodat ik lekker naar de houtkachel kan staren als het winter wordt. En als bijzetstoel vind ik hem erg makkelijk. Hij is niet heel zwaar, dus je verplaatst hem eenvoudig door je woonkamer. Hij pronkt nu naast de bekende Vitra Eames House Bird en het boek Lightning, wederom van Vitra. Een echt Vitra hoekje dus.

Ook kom ik deze stoel geregeld tegen op foto’s in de babykamer. Lekker (in stijl) schommelen met je baby op de arm.

Tip: het is wel handig om er vilt onder te plakken om beschadiging aan je vloer te voorkomen. Je kunt vanwege het schommel effect natuurlijk geen standaard ronde viltjes gebruiken, want dan schommelt hij niet meer;-). Ik heb zelf een strip gebruikt en deze op maat geknipt zodat hij onder de gehele poot zit.

Uitvoeringen van de Eames Plastic Chairs

De Eames Plastic Chair van de gelijknamige Charles en Ray Eames: ontworpen in 1950 en inmiddels uitgegroeid tot een ware designklassieker, is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Verschillende uitvoeringen

De Plastic Chair is beschikbaar in twee basisuitvoeringen:

  • Eames Plastic Armchair
  • Eames Plastic Side Chair

Eames Plastic Armchair

De Armchair is gelijk aan het oorspronkelijke ontwerp van de Fiberglass Chair. Deze heeft een kuipzitting met armleuningen als bovenstel.

Binnen de Eames Plastic Armchair uitvoering heb je keuze uit meerdere varianten, namelijk: RAR, DAR, DAW, DAX, DAL, PACC.

 

Vitra Eames Plastic Chair Armchair uitvoeringen

Eames Plastic Side Chair

De Side Chair is gelijk aan de Armchair, met één verschil: deze uitvoering heeft geen armleuningen. De zitting bestaat uit alleen een zitvlak en een rugvlak.

Binnen de Eames Plastic Side Chair collectie bestaan er ook varianten, te weten: DSR, DSW, DSX, PSCC, DSS.

Vitra Eames Plastic Chair Side Chair uitvoeringen

Ik ben erg benieuwd welke Plastic Chair jouw favoriet is? Laat het me weten in een opmerking hieronder!

Bronnen: Flinders

Een reactie op “De Vitra Eames Plastic Armchair RAR bij Hiske thuis

  1. Pingback: Binnenkijken in het jaren 30 huis van Hiske - Woontrendz

Laat een reactie achter