Binnenkijken in het jaren 30 huis van Hiske

Woontrendz Binnenkijken bij Hiske

Ken je dat gevoel? Dat je voor het eerst een huis binnenstapt en denkt: dit wordt mijn nieuwe thuis!

Ik was direct verliefd op dit jaren 30 huis in Groningen, wat ik met veel geluk kon overnemen van een vriend van me. Heel fijn, want de zoektocht op Funda in het mooie Groningen leverde veel teleurstelling op en het aanbod werd steeds minder. Eind juni was het zover en ontving ik de sleutel van mijn nieuwe onderkomen. In deze binnenkijker zie je hoe ik mijn huis tot dusver heb ingericht. En waarom ik de tijd neem om mijn droominterieur te creëren.

Woontrendz Binnenkijken bij Hiske - Woonkamer

Verhuizen en klussen

Bij een verhuizing hoort ook de vraag wat gaat er mee en wat wil ik opnieuw aanschaffen. Passen de meubels wel in het nieuwe huis (bij mij ook letterlijk vanwege de smalle steile trap) en niet onbelangrijk, hoeveel budget is er nog voor het aanschaffen van nieuwe spullen. Ik heb als ik ergens binnenstap al een beeld voor me van hoe het eruit moet komen te zien. Wel handig, want daardoor kan ik snel afscheid nemen van items die ik toch niet ga gebruiken. Voordat al mijn spullen arriveerden heb ik bijna alle ruimtes opnieuw geverfd. Wel zo makkelijk als er nog niets in staat en het oogt direct weer fris.

Tip: wacht nog even met het verven van de trap en hal totdat alles op zijn plek staat. Ik moest veel naar boven sjouwen en heb daardoor nog behoorlijk wat beschadigd en gesmeerd op de muren.

Neem de tijd voor het inrichten

Ik spreek (met aardig wat verhuizingen inmiddels) uit ervaring en heb gemerkt dat de juiste inrichting niet in een week te realiseren is, maar je daar de tijd voor moet nemen. Natuurlijk kan het al snel aanvoelen als een thuis, maar de persoonlijke touch en net even dat unieke pronkstuk vind je niet als je er hard naar op zoek bent.

Een persoonlijke touch kost tijd, je moet er soms letterlijk tegenaan lopen

Zo ben ik met een vriendin naar dé Brocante markt in Lille afgereisd op zoek naar een uniek pronkstuk. Uiteindelijk stuitte ik op 2 antieke Franse lijsten waar ik zelf een schilderij voor aan het maken ben. Ook hiervoor werd mijn geduld op de proef gesteld, aangezien ik geen groot kunstenaar ben en dus nog even de tijd neem om het tot een – wannabe – meesterwerk te laten lijken.

Mijn interieur is dus nog niet helemaal af en naar tevredenheid. Ik wacht daarom geduldig af tot ik tegen de volgende perfecte vondst aanloop, maar wilde jullie toch alvast mijn nieuwe plek laten zien.

Woonkamer

Mijn woonkamer is vrij licht en heeft nog authentieke details zoals glas in lood en originele vensterbanken en kozijnen. Dit vind ik in een jaren 30 woning wel een vereiste. De sfeer die je van buiten proeft moet je binnen ook terug kunnen zien. Daarom ben ik blij dat er nog veel oude materialen aanwezig zijn en het originele plafond met zijn gestucte ornamenten bewaard is gebleven.

De woonkamer is voor mij normaal niet echt een plek waar ik veel tijd doorbreng. Ik ben nu eenmaal geen bankhanger en kijk zelden naar de televisie. Daar heeft de houtkachel in dit huis wel verandering in gebracht.

Woontrendz Binnenkijken bij Hiske - Woonkamer

Het warme vloerkleed (handgeknoopt van het merk Kvadrat) maakt dat ik veelvuldig voor de kachel plof en probeer een fikkie te stoken. De tafeltjes zijn van Hay, deze kleine Tray Table had ik al in mijn bezit maar werd te klein voor dit huis dus ik kocht er een grotere variant bij via Flinders. De staande zwarte lamp van Frandsen had ik al een tijdje op het oog en maakte zijn entree in dit huis.

Woontrendz Binnenkijken bij Hiske - houtkachel

Woontrendz verlichting bij Hiske

Woontrendz binnenkijken bij Hiske

De Vitra Eames Plastic Chair RAW heb ik al jaren in mijn bezit en verhuisd gewillig met me mee, net als het poefje van Karwei, de bank Rodeo en de Artemide Tolomeo hanglamp van Flinders.

Mijn favoriete plek, aan de eettafel

Een grote eettafel is al jaren mijn wens. Zo groot mogelijk om er met veel mensen aan te kunnen tafelen, spelletjes doen – sjoelbak staat inmiddels permanent in de woonkamer – en werken. De afmeting van 240 x 100 cm is niet heel gebruikelijk en het model dat ik al jaren in gedachten heb was onvindbaar. Er zat dus maar één ding op om mijn droomtafel op maat te laten maken. Samen met oude bekende Edwin van Rekkie en Bankie bekeken we het ontwerp en de mogelijkheden om hem zo te maken als ik in gedachten had. Een stalen frame werd gemaakt en gepoedercoat in de gewenste kleur, vervolgens heeft Precies Bouw het blad op maat gemaakt en afgelakt.

Erg gaaf om een op maat gemaakt ontwerp in huis te hebben staan, dit smaakt naar meer

Woontrendz Binnenkijken bij Hiske

Woontrendz binnenkijken bij Hiske eettafel

Woontrendz eettafel bij Hiske thuis

De eetkamer stoelen van Hay samen met de ixxi mochten ook weer mee in de verhuiswagen. De rieten lamp van HK Living leek me de perfecte toevoeging voor wat warmte boven de witte tafel. Dat de lamp een fantastisch effect verspreidt als het donker is was een verrassing, wat een sfeer!

Mijn slaapkamer

Niet de grootste kamer in mijn huis, maar zeker de fijnste plek om te slapen. Afgelopen zomer zwaaide ik ’s ochtends de openslaande deuren open en genoot ik van de frisse zomerlucht en het uitzicht op de stad Groningen. De vijgenboom overleefde het dakterras niet en moest uit de wind komen te staan.

Woontrendz binnenkijken bij Hiske - Slaapkamer

De inspiratie voor de inrichting van de slaapkamer kwam door het lampje van Madam Stoltz dat ik tegenkwam op Deens. Hier stond de lamp tegen een donkerblauwe muur. Ik ben gek op blauw, dus het werd de kleur Midnight van Vtwonen én dat schattige franje lampje moest er beslist komen. De rest houd ik rustig en neutraal met fris wit beddengoed.

Woontrendz binnenkijken bij Hiske slaapkamer

Een werkplek creëren

Ik werk al jaren aan de eetkamertafel omdat ik dat een stuk gezelliger vind. Omdat dit kamertje over was besloot ik er een bureau te plaatsen zodat ik mijn printer en administratie kwijt kan. Tot mijn grote verbazing zit ik nu juist hier te werken. Wat een fijne plek.

Hier kan ik me afsluiten van alles en met een muziekje aan heerlijk aan de slag

Veel efficiënter voor mij dan in de woonkamer, hier moest eerst alles opgeruimd voordat ik zonder afleiding aan het werk kon beginnen. Nu trek ik de deur van het kantoortje achter me dicht en kan ik me goed focussen.

Binnenkijken bij Hiske - Kantoor

De bureaustoel kreeg weer een waardig plekje en de houten wereldkaart (van Labelwood) maakt het wat minder kil. Ik hoop hier nog veel te schrijven de komende jaren.

Mijn geliefde dakterras

Dit is eigenlijk een beetje flauw om te noemen, aangezien ik je nog geen mooie foto’s kan laten zien van mijn o zo geliefde dakterras. Met 3 balkons heb ik heerlijke zitplekjes gecreëerd, maar op het dakterras ben ik wel echt heel trots. Het uitzicht is heerlijk en je hebt er de hele dag zon. Helaas is het dakterras seizoen nu wel voorbij en zal ik in het voorjaar mijn geliefde plekje met jullie delen. Nog even geduld dus!

Dankbaar

Meestal worden betaalde samenwerkingen voorzichtig vermeldt met een linkje om zo min mogelijk op te vallen dat het om een betaalde samenwerking gaat. Ik wil juist even benoemen dat ik me ontzettend bevoorrecht voel met de mogelijkheden die ik heb dankzij Woontrendz om samenwerkingen aan te gaan met de leukste webshops. Zo wordt het bereiken van een droominterieur een stuk makkelijker.

Daarom bij deze bedankt Flinders, Deens.nl, Rekkie & Bankie (hij maakt echt toffe dingen op maat, volg hem op Instagram) en Labelwood.nl. En niet te vergeten familie en vrienden die me hebben geholpen met alle klusjes. Ik voel me hier ontzettend thuis:).

5 reacties op “Binnenkijken in het jaren 30 huis van Hiske

  1. GW zegt:

    Prachtig huis! Wij zijn voormalige bewoners van het huis. (2011-2016)We hebben het huis bijna helemaal gestript en weer opgebouwd. Mooi om te zien dat de basis nog steeds goed wordt gewaardeerd. Zit ondertussen al heel wat kluszweet in het huis👊🏻. Ben benieuwd hoe het dakterras er nu uitziet.

    Gr, Geert Willem

  2. Pingback: De juiste verlichting in huis - Woontrendz

Laat een reactie achter