Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

In het historische Friese dorpje Kollum wonen Jellina & Jan samen met hun zoon Déjan en dochter Melin in een oude boerderij. Een monumentaal pand wat sinds maart 2017 in hun bezit is. Een verbouw project dat al groter werd.

Al voor mijn bezoek vertelde Jellina me dat ze nog niet helemaal klaar zijn met verbouwen. Maar dat het al een binnenkijker waard is laat ik je zien in deze nieuwe binnenkijker. Trots laat Jellina mij het huis zien en ik snap meteen waarom ze verliefd zijn geworden op dit pand. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit huis eruit komt te zien als alles af is. De oude balken in huis geven sfeer en maken het tot een echte oude boerderij.

Ik neem je mee in het huis van dit stel dat oog heeft voor detail, verliefd is op de Urban Jungle woonstijl én gek is op het struinen naar unieke tweedehands vondsten.

Keuken

De keuken ligt aan de voorkant van de woning en kijkt uit op de straat. Een met licht overgoten ruimte die sfeervol is ingericht met een moderne witte keuken, een zwarte spoelbak en kraan en een houten werkblad. De houten balken zijn er opnieuw ingezet en zorgen voor het echte boerderij gevoel.

Op de vraag waar ze de zwarte appel heeft geshopt, vertelt ze me dat ze geen idee heeft en dit één van Jan’s vondsten is. Hij gaat vaak op pad om te zoeken naar unieke items bij kringloopwinkels.

Jellina & Jan zijn wat dat betreft echte partners in crime.

Niet alleen Jellina is gek op interieur, ook Jan heeft een groot aandeel in de inrichting van hun huis. Leuk om te zien dat ze beide enthousiast zijn over het inrichten van een huis en ook nog eens dezelfde smaak hebben.

Eethoek

Het huis hebben ze praktisch ingericht. De eethoek bevindt zich midden in de woning en is ruim opgezet met stoere oude geverfde kasten, een zithoek en de schuifdeur (met fotoprint) die straks gebruikt zal worden om doorgaan te geven naar boven. Het woonkamer gedeelte kan worden afgesloten met stalen schuifdeuren. Dit is een echte eyecather in het huis en geeft de industriële woonstijl van Jellina & Jan goed weer.

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Woonkamer

Via een verhoging en door de stalen deuren kom je in het grote woongedeelte. Ook hier hebben ze oude houten balken een permanenten rol gegeven in het interieur. De ringen hangen er niet alleen ter decoratie, hier hangt Jellina (oud turnster) nog geregeld aan te zwaaien. Ook het klimtouw is een knipoog naar haar vroeger turntijd.

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Jellina’s blog

Achter haar bureau schrijft ze sinds kort blogs voor haar eigen website. Hier heeft ze regelmatig leuke winacties op staan met hippe merken. Ook houdt ze je vanaf daar op de hoogte van de verbouwing van het huis en kun je de veranderingen op de voet volgen. Een aanrader, want ik weet wat er allemaal nog staat te gebeuren. En dat is echt het volgen waard!!

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Industriële look

De oude dakpannen van het huis zijn bewaard en opgeslagen onder het afdak buiten. Deze kan je goed zien vanuit de woonkamer door de grote glazen pui. De scooter is zwart gespoten en nog altijd in gebruik door Jan.

Ook hier kunnen de kamerplanten niet ontbreken

Jan verzorgt ze iedere week en is inmiddels nét zo verslaafd aan planten als Jellina zelf. Op de dag van de fotoshoot komt Jan terug met 4 nieuwe exemplaren. Je kan niet genoeg planten in huis hebben!

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Slaapkamer

De slaapkamers zijn nog niet allemaal af, maar de slaapkamer van Jellina & Jan al wel. Dus hier hebben we alvast een kijkje kunnen nemen. Na veel klussen is ook deze ruimte klaar. Een groot contrast met hoe de rest van de (nog te klussen) ruimtes eruit ziet. De vloer op de grond is gerecycled en komt vanuit de achterkamer in de woning.

Binnenkijken bij Jellina & Jan

De bovenverdieping wordt straks ingericht als één grote slaap- en speelkamer voor Déjan en Melin. Deze heeft fantastische oude balken tot aan de nok en zal straks doormiddel van vier glazen vloerdelen uitkijken op de woonkamer.

Zoals Jellina zelf zegt; dit is de mooiste ruimte van het hele huis.

Om dit straks helemaal verbouwd en ingericht te zien moet je haar dus absoluut gaan volgen!

De slaapkamer van Jellina & Jan heeft dezelfde industriële uitstraling als de rest van het huis. De muren zijn van kaal beton en het pallet bed is zelf gemaakt. Na zo’n verbouwing heb je tenslotte pallets in overvloed. De macramé hanger verandert nog wel eens van plek in de woning, maar heeft voor nu zijn bestemming gevonden in de slaapkamer.

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Volg Jellina op Instagram

Volg jij Jellina al op Instagram? Hier kan je haar verbouwing volgen en meedoen aan toffe winacties. Je kunt haar vinden onder de naam @Jellinadetmar.

#woontrendzwaardig?

Is jouw huis net als dat van Jellina & Jan #woontrendzwaardig? Laat het ons weten en wie weet komen wij binnenkort bij jou binnenkijken. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen met jouw interieur foto’s of gebruik de hastag #woontrendzwaardig op Instragram onder de foto’s van jouw huis.

Fotografie: Hiske Ligtenberg – Woontrendz

Een reactie op “Binnenkijken bij Jellina & Jan

Laat een reactie achter