Binnenkijken bij Klaas

Woontrendz - Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

In ’s Hertogenbosch staat dit prachtige huis van Klaas dat dateert uit 1901. Een stijlvolle woning met authentieke details, zoals glas in lood en prachtig houtwerk dat bewaard is gebleven. Zelfs de ornamenten op het plafond zijn nog origineel!

Dat Klaas gek is op interieur én weet hoe hij een huis stijlvol moet inrichten is direct duidelijk.

Het huis straalt een luxe sfeer uit en staat vol met bijzondere accessoires.

Klaas vertelt me dat hij veel in het buitenland is en graag naar Bali reist. Hier haalt hij ook veel van zijn woonaccessoires vandaan. Met een bijkomend voordeel dat deze accessoires niet in iedere woonkamer te vinden zijn. Echte unieke items met een verhaal maken dit huis extra bijzonder.

Binnenkijken bij Klaas woonkamer

Een tak als decoratie

De grote tak die in de bloempot staat is afgebroken van de boom in zijn binnenplaats. Net voor hij in stukken werd gehakt bedacht Klaas dat dit weleens de perfecte vervanging kon zijn voor zijn verloren bananenplant. Het blijkt een schot in de roos! De ruimte krijgt er een andere dimensie door.

Binnenkijken bij Klaas woonkamer

Woonaccessoires

De basis van het interieur van Klaas is rustig en bestaat uit natuurlijke materialen en kleuren. Rijke stoffen, warme plaids, een verentooi en kussens met een bontje zorgen voor sfeer in dit huis.

Op de vraag of Klaas weleens een miskoop heeft gedaan (wie niet?) antwoord hij lachend dat hij vooral de mist in gaat bij het kiezen van kleurrijke accessoires. De trendkleur koper heeft hij een tijdje in huis gehaald, maar verdween vrij snel weer in de kast.

Volg Klaas op Instagram

Als je Klaas al volgt op Instagram (must do! @dutchguy84) is het je waarschijnlijk al opgevallen dat hij een jaloersmakende collectie accessoires bezit. Hij wisselt geregeld zijn decoratie in huis met nieuwe vondsten. Maar niet alle hoekjes deelt hij met zijn volgers.

De TV vind ik het minst mooist in een woonkamer.

Zo vertelt Klaas dat hij nog nooit een foto van zijn TV hoek heeft geplaatst op Instagram. Met zijn nieuwe spiegels aan de wand van het merk Cravt is ook dit hoekje in huis Instagram waardig.

Woontrendz binnenkijken bij Klaas - tv meubel

Door de hoge plafonds van 4 meter voelt de woning van 80 m2 erg groots aan. De ruimtes kunnen worden afgesloten met de glas in lood schuifdeuren, maar staan eigenlijk altijd open. Dit geeft een mooie doorkijk van de woonkamer door de keuken, zo de slaapkamer in.

Eettafel van marmer

De keuken bevind zich middenin het huis en valt op door de grote vintage eettafel. Deze loeizware marmeren tafel past door zijn ovale vorm perfect in de ruimte. Omdat de ruimtes zo hoog zijn in dit huis staan er op de eettafel een aantal hoge accessoires zoals de grote cactus.

Kleine accessoires verdwijnen gewoon in dit huis, dus kiest Klaas groots.

Binnenkijken bij Klaas eettafel

Klaas over zijn werk

Zijn liefde voor interieur komt niet zomaar ergens vandaan. Klaas is afgestudeerd aan de Jan des Bouvrie Academie en heeft al een indrukwekkende “bak aan ervaring”. Zo heeft hij stage gelopen in New York bij Christopher Coleman. Klaas heeft inmiddels zijn eigen bedrijf en werkt als interieurstylist. Daarnaast lanceert hij binnenkort een webshop met unieke accessoires die hij onder andere uit Azië meeneemt. En verzekert hij me, deze accessoires zullen allemaal goed betaalbaar zijn!

Woontrendz - Binnenkijken bij Klaas - accessoires

Woontrendz - Binnenkijken bij Klaas

Grafische vormen in de slaapkamer

Grafische vormen zien we op veel plaatsen terug in het interieur van Klaas. Zo ook in het zwart-witte dekbedovertrek. De glas in lood schuifdeuren laten het licht door vanuit de keuken en zorgen voor een authentieke sfeer.

Ook hier zijn nog oude elementen te zien. Zoals de boog boven de kledingkast, waar vroeger het fornuis onder heeft gestaan.

Woontrendz-binnenkijken bij Klaas in de slaapkamer

Woontrendz-binnenkijken bij Klaas in de slaapkamer

#woontrendzwaardig?

Heb jij net als Klaas een #woontrendzwaardig huis? Laat het ons weten en wie weet komen wij binnenkort bij jou binnenkijken. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen met jouw interieur foto’s of gebruik de hastag #woontrendzwaardig op Instragram onder de foto’s van jouw huis.

Fotografie: Hiske Ligtenberg – Woontrendz

Laat een reactie achter