Binnenkijken bij Marlou & Jurre

Binnenkijken bij Marlou & Jurre

Afgelopen weekend ging ik met mijn camera langs bij goede vrienden Marlou & Jurre, om hun huis in kerstsfeer te fotograferen. Marlou en ik kennen elkaar al vanaf de basisschool en zijn nog altijd bevriend. Een middagje fotograferen samen met Marlou is dan ook helemaal geen straf, maar vooral erg gezellig (zie voor het bewijs de video onderaan dit bericht:)).

Marlou is groot liefhebber voor interieur maar heeft daarnaast nog twee passies: mode en sporten. Inmiddels runt ze alweer ruim 5 jaar het fashion blog, Followfashion.nl en samen met haar team fitbloggers inspireert en motiveert ze haar lezers via haar fit blog. Jurre is werkzaam in de duurzame energie branche en is project manager.

Dat Marlou & Jurre de stad Groningen verruilden voor een huis op het ‘platteland’ in Engelbert kwam als een verrassing. Ik heb het stel altijd gezien als stadse types en had deze stap dan ook nog niet verwacht. Toen Marlou het huisje op Funda liet zien begreep ik hun keuze om ruimer te wonen, net buiten de stad. Want om het nou echt het platteland te noemen is ook wat overdreven. Binnen 25 minuten staan ze in de binnenstad.

Het huis leek aardig in orde en met wat schilderwerk en kleine aanpassingen hadden ze gepland om snel in het huis te trekken. Maar eenmaal begonnen met klussen bleken ze niet meer te stoppen! Maandenlang hebben ze besteed aan het opknappen van het hele huis. Ik heb het huis zowel voor als na de verbouwing gezien en moet zeggen dat het resultaat echt prachtig is geworden.

Ze mogen echt trots zijn op al het eigenhandige werk dat ze hebben verricht!

Het allerleukste komt nu, vindt Marlou. Het inrichten is toch het beste aan haar besteed. Zo is ze nog altijd bezig met het shoppen van nieuwe meubelen en accessoires om bijvoorbeeld de plank in de nis bij de open haard weer opnieuw te vullen met de laatste trends.

Binnenkijken bij Marlou en Jurre

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - eetkamer

De woning heeft eigenlijk twee woonkamers. Deze worden gescheiden door de open haard aan de kant van de woonkamer. De andere ruimte is in gebruik als eethoek en werkplek.

Open haard met ruimte voor de houtblokken

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - open haard

Het duurt maar even of het huis vult zich met een heerlijke houtgeur die uit de open haard komt. Dit geeft pas echt het ultieme decembergevoel. Ook de chihuahua Mila geniet van de warmte voor de haard en ligt graag op het vachtje.

De oude kast op de achtergrond is een erfstuk en geverfd in een hele donkere grijze tint. Hierdoor past hij perfect in het geheel en krijgt de kast een industriële look.

Gebruikte accessoires en meubelen

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - oude typemachine

Het dressoir is gekocht bij Loods 5 en is ideaal om spullen in op te bergen. Daarnaast kan je er ook goed de leukste woonaccessoires op presenteren. Bij ieder bezoek valt het me op dat er wel weer iets is veranderd of toegevoegd.

De oude typemachine past natuurijk perfect bij het huis van een blogger.

Deze is gekocht via Marktplaats. Een ideale manier om oude spulletjes te scoren vanuit je luie stoel.

Koper in de keuken

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - koperendetails

De koperen melkbus is een erfstuk vanuit Jurres familie en een echt pronkstuk in de keuken. Het koper heeft Marlou weer terug laten komen in de accessoires die ze op de ladder heeft staan.

De houten kerstboom

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - houten kerstboom

De houten kerstboom staat in de voorkamer waar hij goed in het licht staat. Wil je zelf een kerstboom van hout maken dan moet je echt even mijn vorige blog bekijken over de houten kerstboom. In de rieten mand staat een gedroogde berenklauw. Wil je er zelf één plukken? Pas dan wel op, want ze kunnen heuse blaren bezorgen als je ze zonder handschoenen aanpakt.

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - woonkamer

De grote grijze hoekbank past goed in het huis. De vlinderstoel is een echte klassieker en is helemaal leuk met een vachtje erin.

Oude paneeldeuren als hoofdbord

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - slaapkamer

Om de slaapkamer wat op te leuken heeft Marlou oude paneeldeuren gescoord bij Loods66. Deze heeft ze achter haar palletbed geplaatst zodat het fungeert als hoofdbord. De oude bakeliet telefoon geeft de ruimte een industriële uitstraling.

Industriële lockerkast

Binnenkijken bij Marlou & Jurre - slaapkamer lockerkast

Deze lockerkast is ideaal om je beddengoed in op te slaan. De kunstschaatsen zijn van Marlou en bezorgen het winterse gevoel in de slaapkamer.

Wil je meer van Marlou zien? Dan moet je haar zeker even gaan volgen op Instagram (@marlouvolkerink) en neem ook een kijkje op haar Youtube kanaal! Hier deelt ze wekelijks video’s op het gebied van interieur, mode en sport. Haar drie grote passies dus! 

Klik hier om de Home Tour video van Marlou te bekijken. 

Marlou heeft over deze binnenkijker een vlog gemaakt. Bekijk het filmpje hieronder hoe onze dag samen is verlopen.

11 reacties op “Binnenkijken bij Marlou & Jurre

  1. Liz zegt:

    Hoi, erg leuke inrichting. We krijgen binnenkort nieuw parket. Ook een lichte en willen de muren wit houden. Maar…. tussen wit en wit is een wereld van verschil. Welke witte muurverf hebben jullie gebruikt.

Laat een reactie achter