Houten kerstboom

De traditionele naaldboom moet sinds enkele jaren steeds vaker wijken voor de houten kerstboom, die als alternatieve kerstboom populairder en populairder wordt. Waarom ontdek je in dit artikel. We laten onze beste voorbeelden zien en geven opties voor webshops waar je een houten kerstboom online kunt kopen. Ook kom je te weten hoe je er zelf één kunt maken.

Deze trend is in 2011 begonnen en heeft in al die jaren doorgezet zelfs tot nu. Ook dit jaar zien we de trend van de houten kerstboom nog terug in de natuurijke en Scandinavische interieurstijl. Hoewel de traditionele boom bij de meeste Nederlanders nooit zal verdwijnen, zoeken toch steeds meer mensen naar alternatieven.

Houten kerstboom voorbeelden

Is een houten kerstboom ook iets voor jou? Als inspiratie vind je hieronder een aantal voorbeelden:

Houten kerstboom online kopen

Houten kerstboom kopen? We hebben veel vragen gekregen over waar je deze houten kerstbomen te koop zijn. Daarom zijn we speciaal voor jou ook dit jaar weer op zoek gegaan naar online verkooppunten voor houten kerstbomen, met hieronder het resultaat:

Houten kerstboom bouwpakket

Deze houten kerstboom is een bouwpakket en kan je zelf in elkaar zetten. Op deze manier kan je hem ook nog op verschillende manieren neerzetten. Zoals je hieronder in de afbeelding kan zien kun je de latten zelf een richting geven. Kies voor speels en maak er een ongeorganiseerde warboel van of ga juist voor modern en zorg voor strakke lijnen zoals je kan zien op de middelste foto.

 

De houten 3D kerstboom van Bol.com, is gemaakt van 46 draaibare vuren houten latten. Gemonteerd heeft deze kerstboom een afmeting van: 146 cm hoog en 95 cm breed. Je zet hem in 20 minuten op en hij is vervolgens klaar om gedecoreerd te worden. De houten kerstbomen, een duurzaam en stijlvol alternatief voor de traditionele kerstboom. 

Houten kerstboom bij Bol.com

Duurzame kerstboom van dennenhout

Deze variant is vergelijkbaar met de hierboven getoonde kerstboom, echter is deze kerstboom gemaakt van dennenhout. Deze houten kerstboom wordt geproduceerd in België en is daarmee een duurzame keuze. De boom heeft een afmeting van 162 cm hoog en 100 cm in doorsnede.

Via onderstaande link is er ook een video beschikbaar waarin je kan zien hoe deze houten kerstboom gemonteerd wordt.

Houten kerstboom dennenhout bij Bol.com

Kleine houten kerstboom

Heb je niet zoveel ruimte in je kamer, dan is deze kleinere kerstboom van hout een goede keuze. Deze steigerhouten kerstboom is compact en daarmee helemaal leuk voor in je studio, studentenkamer, slaapkamer, kleine woonkamer of hal. Het hout is nog onbehandeld en dus niet geschuurd, je kunt hem zelf nog voorzien van een trendy kleurtje.

Deze steigerhouten kerstboom is verkrijgbaar bij Bol.com. De boom heeft een afmeting van 104 cm hoog en een diameter van 60 cm. Je zet deze kerstboom eenvoudig in elkaar met enkel een schroevendraaier.

Kleine houten kerstboom bij Bol.com

Kerstboom van hout in verschillende maten

Onze laatste variant die we hebben gevonden is een kerstboom in drie verschillende afmetingen. Deze houten boom is verkrijgbaar in de hoogtes 60, 90 en 120 cm. Deze variant is gemaakt van grenenhout en is voor zowel binnen als buiten geschikt.

Deze boom is al verkrijgbaar vanaf €33,99 in de kleinste variant. Wil je alle opties bekijken in de verschillende formaten, dan vind je hieronder de link naar het artikel.

Houten boom bij Bol.com

Zelf een houten kerstboom maken?

Vind je de aanschaf van een kerstboom van hout te duur? Of vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan? Bekijk dan eens onderstaande werkbeschrijvingen die wij op internet hebben gevonden. Hiermee kun je zelf een houten kerstboom maken.

Werkbeschrijvingen kerstboom van hout maken

Gamma heeft een handig artikel geschreven over hoe je zelf een kerstboom van hout kan maken.

De voordelen van de alternatieve kerstboom

Wat ligt er in het geval van een kerstboom meer voor de hand dan hout? Precies, eigenlijk niets. Het is een natuurproduct (wat meestal wel de voorkeur heeft bij een alternatieve kerstboom) en je kunt er zelf mee aan de slag. Hout biedt ook de warme uitstraling waar de maand december om vraagt. Daarnaast is geen enkele kerstboom meer hetzelfde en wie wil er nou geen unieke (zelfgemaakte) kerstboom?

Hoewel een kerstboom van hout een alternatief kan zijn, kan deze natuurlijk ook prima worden gebruikt als aanvulling op de kerstboom en kerstdecoratie die je al hebt.

Een bijkomend voordeel van deze kerstbomen is dat je ze na gebruik eenvoudig kunt opbergen. Draai alle ’takken’ weer gelijk en je hebt een recht boom die je staand kan wegzetten. Of je demonteert de latten van de houder en bergt hem op in de bijgeleverde doos. Hiermee is dit ook direct een duurzame keuze ten opzichte van een echte kerstboom. Deze gooi je immers niet weg maar gebruik je het volgende jaar gewoon weer!

Ben jij ook iemand die een alternatieve kerstboom heeft? Of misschien heb je al een houten kerstboom? Deel jouw kerstboom foto met ons, zodat we deze kunnen laten zien aan onze bezoekers als inspiratie. Delen kan via ons contactformulier of via social media.

16 reacties op “Houten kerstboom

  • Hiske - Woontrendz zegt:

   Bedank voor je reactie. Je bent niet de enige die deze houten kerstboom leuk vindt.
   We zijn er daarom ook al mee bezig, maar hebben op dit moment nog geen “betrouwbare” partij gevonden.
   Zodra we meer weten zetten we de verkooppunten erbij!

   – Woontrendz –

 1. Marilou Borger zegt:

  Goedemiddag,

  de houten kerstboom (takken) is die ergens te koop? Misschien dat ik eroverheen gelezen heb, maar vindt hem zóó leuk!!

  Zie jullie reactie wel tegemoet,

  Groetjes Marilou Borger

Laat een reactie achter