5x Inspiratie voor een houten kerstboom

Versierde kerstboom wit van pallethout

Een van dé kersttrends van de laatste jaren is de houten kerstboom. Deze trend begon in 2013 en zien we ook in 2017 weer terugkomen. Inmiddels zijn er vele soorten houten kerstbomen te koop.

Zo zie je kerstbomen van steigerhout, kerstbomen van houten takken en kerstbomen van andere houtsoorten langskomen. Je kunt zo’n kerstboom natuurlijk zelf maken en je materiaal hiervoor bij de bouwmarkt halen, maar je kunt hem ook gewoon kopen.

Eigen gemaakte houten kerstboom in Italië

Een goede Italiaanse vriend van mij heeft zelf zijn houten kerstboom gemaakt afgelopen jaar. Samen met zijn vriendin hebben zij de boom versiert met rode en witte kerstballen. Als piek hebben zij een grote ster erop gehangen. Om de boom nog meer sfeer te geven, hebben ze een krijtbord erachter gezet, met de tekst: “Merry Christmas”.

Houten kerstboom Elisa en Erik Italië

Hun boom was voor mij de reden tot deze blog. Graag wil ik jullie inspiratie geven, zodat ook jullie zo’n prachtig alternatief voor de spar in huis kunnen halen deze kerst.

De houten kerstboom is ook dé trend van 2017!

Daarom ben ik voor je op zoek gegaan naar dé houten kerstbomen van 2017. En natuurlijk naar mooie voorbeelden van versierde houten kerstbomen, zodat jij inspiratie kunt opdoen voor jouw houten exemplaar.

Dé houten kerstboom inspiratie van 2017:

1. Kerstboom van hout 125 cm

Dit is een strak vormgegeven kerstboom van 125 cm hoog. De boom heeft stevige voet en een houten ster als piek op de top. Aan de houten ‘takken’ kun je kerstballen hangen. Indien gewenst kun je er natuurlijk ook lampjes en slingers door hangen.

Houten kerstboom Dille & Kamille

Deze kerstboom is te koop bij Dille & Kamille voor € 79,95.

Bekijk de kerstboom op Dille & Kamille

2. Houten kerstboom 175 cm

Deze kerstboom is gemaakt van hout (MDF) en metaal. De voet en de as van de boom zijn gemaakt van bruin metaal en de ‘takken’ zijn gemaakt van MDF-hout. De boom is 120 cm breed op z’n breedste punt en 175 hoog.

Houten kerstboom 175 cm hoog

Deze boom koop je voor € 119,00 bij Wehkamp.

Bekijk de kerstboom op Wehkamp

3. Bloomingville houten kerstboom 150 cm

Wil je een bijzondere houten kerstboom waar je ook kerstcadeaus in kunt zetten? Dan is deze houten kerstboom van het Scandinavische merk Bloomingville iets voor jou. Deze unieke design boom is 150 cm hoog, 1 meter breed en 20 cm diep.

Bloomingville houten kerstboom 150 cm hoog

Deze design kerstboom van Bloomingville koop je voor € 299,00 bij Fonq.

Bekijk de designboom op Fonq

4. Decoratieboom van takken 93 cm

Deze decoratieboom is 93 cm hoog en bestaat uit echt lijkende takken, in plaats van planken. De boom is van het merk Mars & More.

Deze houten decoratieboom kun je kopen voor € 117,60 bij Lil.

Bekijk de decoratieboom op Lil

5. Nordal houten kerstboom 121 cm

Deze houten kerstboom hoeft niet eens meer versierd te worden, het is al een eyecatcher op zich. Deze boom is te verkrijgen in twee afmetingen: 121 cm hoog en 62 cm hoog. Zoals je op de foto ziet is het ook super leuk om beide formaten te combineren in je interieur!

Nordal houten kerstboom VTwonen

De Nordal houten boom van 121 cm is nu in de aanbieding van € 127,99 voor € 64,00 bij VTwonen!

Bekijk de Nordal kerstboom op VTwonen

‘Gewone’ kerstboom vs houten kerstboom

Volg jij dit jaar dé trend van de houten kerstboom in jouw interieur, of houd je vast aan de oude vertrouwde spar in jouw woonkamer? Ik hoop je hiermee in ieder geval inspiratie gegeven te hebben voor de mooiste houten kerstboom.

Laat ons weten hoe jouw kerstboom eruit ziet dit jaar, tag ons op Instagram, of laat een berichtje achter onder deze blog!

Bron foto’s: Welke, privé foto van vrienden Elisa & Erik

2 reacties op “5x Inspiratie voor een houten kerstboom

  1. Pingback: De eyecatcher voor de kerst: een plafond kerstboom! - Woontrendz

  2. Pingback: Houten kerstboom online kopen of houten kerstboom maken

Laat een reactie achter