Alternatieve DIY kerstboom versiering

Alternatieve DIY-kerstboom versiering

Kerst komt er weer aan: tijd om na te denken over welk thema of welke kleur je dit jaar gaat kiezen voor je kerstversiering. De woon en tuinwinkels liggen vol met allerlei prachtige versieringen. Zoveel keuzemogelijkheden: verschillende kleuren, materialen en vormen. Heerlijk om bij langs te lopen en inspiratie op te doen voor jou kerstversiering van dit jaar.

Een andere optie is om dit jaar zélf (een deel van) je kerstversiering te maken. Heb je zin om creatief bezig te gaan voor een mooie kerst? Dan heb ik hieronder een aantal DIY kerstboom versieringen op een rijtje gezet. Je hebt voor alle opties weinig materialen nodig. Belangrijk is dat je zin hebt om aan de slag te gaan. Dan heb je al snel je eigen unieke kerstdecoratie.

Kerstbal met veren

Stop witte veren in een glazen kerstbal of vul de kerstbal met gekleurde varianten.

Kerstbal van staaldraad

Je kunt kiezen voor staaldraad of stevig ijzerdraad, het is maar net wat je mooier vindt. Sla drie spijkers in de vorm van een driehoek in een houten plank. Bedenk hoe groot je de kerstbal van staaldraad wilt maken, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een afstand tussen de spijkers van 4 cm, of meer als je een grotere kerstbal wilt.

Vervolgens wikkel je het draad er 7 of 8 keer omheen. Bedenk dat je het draad er ook weer af wilt krijgen, dus wikkel het draad er niet te strak omheen. Vervolgens haal je de draden in één geheel eraf en buig je ze naar een cirkel (i.p.v. driehoek). Met een dun stuk draad kun je er een haakje aan maken om de bol in de kerstboom te hangen.

Kerstbal jute DIY

Beplak je kerstbal met dunne en korte strookjes stof. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor jute of linnen.

Kerstbal van hout DIY

Zaag dunne plakken hout, bewerk het hout door het een beetje op te schuren. Met een dunne boor maak je gaatjes aan de bovenzijde. Vervolgens kun je met witte of zwarte verf een winterse of kerstafbeelding op het hout verven. Laat de verf drogen en bevestig hierna een lint of draad aan de houten kerstbal.

Kerstbal DIY ornament koekjes

Ook kun je creatief zijn met koekvormpjes. Je kunt kiezen voor persoonlijke foto’s of afbeeldingen of je kiest voor een kleurrijk karton om aan de achterkant te plakken. Hiermee maak je je eigen ornament van koekvormpjes. Bevestig aan de bovenzijde een lint of draad.

Alternatieve DIY-kerstboom versiering

Plaats een kort takje in een glazen kerstbal. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld eucalyptustakken of dennentakken. Je kunt er zelfs een klein terrarium in maken. Houdt er rekening mee dat deze kerstbal minder zal opvallen in de kerstboom door z’n eigen groene vulling. Je kunt er ook voor kiezen om deze versierde kerstballen op een andere plaats te hangen.

Bronnen: PS by DilaNoordinary talesA cup of lifePinterestHome life en Pinterest

Laat een reactie achter