Maak je eigen hoofdbord

Maak je eigen hoofdbord

Een hoofdbord voor je bed kun je kopen, maar je kunt er ook zelf één maken. Precies hoe je dat zelf zou willen. Om alvast wat inspiratie op te doen, hier alvast wat voorbeelden. Nu nog wat tijd vrij maken om je hoofdbord in elkaar te zetten.

Scheidingswand

Hoofdbord voor je bed maken

Hoofdbord als scheidingswand

Dit hoofdbord fungeert ook als scheidingswand. Zo creëer je een intiemere sfeer. Achter de scheidingswand kun je de ruimte weer een andere functie geven. Je kunt de ruimte bijvoorbeeld gebruiken als kledingkast. Door vakken te maken aan de zijkant van het hoofdbord heb je ook nog eens extra opbergruimte.

Stof

Hoofdbord van stof maken

Hoofdbord van stof

Een hoofdbord gemaakt van stof geeft een knus karakter aan de kamer. Koop een houten plaat, wat schuimrubber en een mooie stof om er omheen te naaien en je hoofdbord is klaar. Voor de gevorderden kunnen er nog knopen op worden gemaakt (capitonneren).

Hout

Houten hoofdbord van je bed

Hoofdbord van houten maken

Hoofdbord van hout

Met een hoofdbord van steigerhout creëer je een landelijke sfeer en met een hoofdbord van underlayment of OSB een Scandinavische sfeer. Ook kun je er een andere draai aan geven door een hoofdbord te maken van plakjes hout die je tegen elkaar aan lijmt. Bij het schilderen van het houten hoofdbord in dezelfde kleur als de muur zorg je voor eenheid en rust in de slaapkamer.

Wandkleed

Wandkleed als hoofdbord

Wandkleed achter je bed

Wandkleed achter je bed hangen

Een wandkleed maak je niet zelf, maar kun je wel gebruiken als hoofdbord. Ook een vloerkleed kan dienen als hoofdbord. Daarnaast kun je dit hoofdbord ook zelf maken door te macrameeën.

Washi tape of behang

Washi tape

Met washi tape kun je op de muur een silhouet maken van een hoofdbord. Hierbij kun je zelf een vorm verzinnen. Met behang kun je ook een hoofdbord creëren. Door alleen het stuk achter het bed te beplakken met behang. Je kunt er ook voor kiezen om het behang te plakken op een houten plaat.

Behang achter je bed

Oude materialen

Oude materialen in de slaapkamer

Peddels als hoofdbord

Hier komt je creativiteit  zeker van pas. Oude deuren, oude boeken of zelfs oude peddels kunnen heel goed functioneren als nieuw hoofdbord.

Bronnen: Decorative bedroom, Cote MaisoneDe couvrir designApartment TherapyNew Zealand Design blogGravity GravityThe Ultra linxDecor8Apartment TherapyOblyBuzzfeedAlvhem maklerivtwonen en Apartment Therapy

2 reacties op “Maak je eigen hoofdbord

Laat een reactie achter