Tijd voor een nieuw bed? Wat dacht je van een palletbed?

Palletbed

Je eigen, unieke en zelf gemaakte bed…wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door dit artikel, waarin te lezen is wat er allemaal mogelijk is bij het maken van een palletbed.

Het slapen op een palletbed geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid. Doordat je gebruik maakt van natuurlijke materialen creëer je al snel een mix van rust en nonchalance in je slaapkamer.

Palletbed met koffer als accessoire

Naast deze bijzondere uitstraling heeft het palletbed nog meer voordelen. Zo geeft het je slaapkamer een ruimtelijk effect, doordat het bedframe laag is neemt het bed weinig ruimte in. Ook handig voor als je een slaapvide hebt, waar schuine wanden de ruimte beperken.

Een palletbed is een creatieve oplossing voor je misschien ‘iets minder gevulde’ portemonnee.

De aanschafprijs voor de pallets ligt niet hoog en je hebt zowel het frame als lattenbodem meteen gekocht.

Let op: bij het aanschaffen van de pallets moet je letten op de afmetingen van de pallets. Zorg dat ze dezelfde afmetingen hebben en dat het hout in goede staat is. De pallets die ik zou adviseren en waar veel vraag naar is zijn van het merk Europallets.

Helaas is het niet gemakkelijk om deze te kopen vanwege de regels die aan het verkoop van deze mooie pallets verbonden zijn. Maar met enig creativiteit en zoekwerk kan je ze vast vinden. Het mooie van deze pallets is dat de afmetingen gelijk zijn en het hout goed en netjes afgewerkt is.

Met behulp van accessoires en een pot verf kun je je eigen palletbed persoonlijker maken.

Palletbed inspiratie

Hieronder vind je een aantal ideeën. Door bijvoorbeeld een deel van het hout te verven creëer je meer sfeer en stijl in je slaapkamer en ook kun je het bed dan aanpassen aan de kleuren van je slaapkamer. Tussen de pallets zou je ook nog verlichting kunnen aanbrengen.

Palletbed met verlichting

Een andere optie is om een hoofdeinde aan te brengen, zo lijkt je bed meer op een standaard bedframe. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Wat naar mijn idee een sfeervolle toevoeging is, is het gebruik van een sprei of allerlei prachtige kussens.

Bed van pallets

Hierdoor versterk je het contrast van stoer en natuurlijk materiaal versus zachte en romantische materialen. Uiteindelijk heb je een prachtig bed om in weg te dromen!

Bronnen: Upcycled wondersDIY home redesignydecorar.com en Donna Nanno Press.

3 reacties op “Tijd voor een nieuw bed? Wat dacht je van een palletbed?

    • Koos Alberts zegt:

      Zwaar geïmpregneerd hout met de smerigste chemicaliën om rot tijdens internationaal transport te voorkomen. Dit is ideaal materiaal om een bed van te maken, zeker geen gezondheidsrisico.

Laat een reactie achter