Binnenkijken bij Gemma & Gert Jan

Binnenkijken bij Gemma & Gert Jan

Voor deze binnenkijker zijn we afgereisd naar Enschede waar gastblogger Gemma Westerink met haar vriend Gert Jan woont. Lees hieronder het verhaal van Gemma over haar bijzondere interieur met Scandinavische invloeden en eigen creaties.

Gemma over haar huis

Als ik thuis kom van mijn werk plof ik op de bank, kijk ik om mij heen en sta ik gelijk weer op om toch dat ene vaasje op het andere kastje te zetten.

Als je dat doet, weet je dat je een passie hebt en voor mij is dat interieur.

Ik woon hier nu zelf 2 jaar en aangezien mijn vriend Gert Jan hier al woonde hebben wij een plek voor ons samen gemaakt. En met samen bedoel ik ook echt samen. Ik het idee en hij de uitvoerder.

Vakkenkast zelf gemaakt

Door de oude houten vloer werd ik geïnspireerd een Scandinavisch interieur te creëren, met als styling wit, pastel, hout en stoer-industrieel. Hout is de basis en dat blijft de basis door de vloer in dit huis. De muren zijn licht en toch warm.

Door een lambrisering te maken met grijs doorbreek je een lange witte muur.

En in plaats van een groot schilderij tegen een lange muur een stuk betongaas aan te maken waar je met wasknijpers kaartjes, slingers of wat je maar wilt op te hangen wissel je op een goedkope manier altijd af in huis.

betongaas als wanddecoratie

Door mijn verander gedrag hebben wij ervoor gekozen een aantal meubels in huis zelf te maken. Een mooi en gezellig huis hoeft qua inrichting namelijk niet duur te zijn.

De vakken kast, ons eerste project, heeft ons een klein beetje geld gekocht, redelijk wat denk werk en alleen een flink aantal discussies. En dat was het waard!

Nu kan ik in de kast afwisselen met mijn accessoires en het huis persoonlijker maken.

Vakkenkast met decoratie

De tafel is nog redelijk nieuw. Gemaakt met een plaat osb met wat opstaande randjes, zodat ie lekker dik lijkt. Simpeler kan bijna niet.

Eettafel van obs materiaal
tafel gemaakt van obs materiaal

Het hout hier in huis is ook praktisch. Zoals de pallets achter het bed, die zijn niet alleen erg sfeervol, ze hebben ook een functie. Ons bed is namelijk iets te groot voor ons matras en op deze manier is dat probleem opgelost.

Pallets als hoofdeind van het bed

Verder zijn zoveelste hands meubels ook mijn favoriet. De caféstoeltjes uit een oude kroeg hier in de stad die nu bij de eettafel staan sleur ik al een aantal jaren met mij mee. Sinds kort hebben ze gezelschap van 2 oude schoolstoelen die ik heb gekocht bij een tweedehandswinkel.

Op deze manier kunnen wij nog eens afwisselen.

locker kast en tweedehands stoelen

De lockerkast heb ik gevonden op Markplaats. Het was een stukje rijden en eigenlijk paste hij net niet in de auto, maar nu staat hij hier en wil ik hem nooit meer weg doen. Naast dat je er veel in kwijt kunt, past hij gewoon goed hier in huis.

woontrendz-binnenkijken-bij-gemma-klein-9
Zelfs de styling wil nog wel eens wisselen. Ik heb een hele dekenkist vol met spulletjes wat ik een paar maanden geleden nog in de woonkamer had staan. Het kan zo zijn dat ik die morgen zo weer terug kan zetten.

woontrendz-binnenkijken-bij-gemma-klein-16

Ik wissel graag af, dat maakt het interessant voor in huis en voorkom je een ‘huis sleur’.

Een huis sleur kan hier niet voorkomen, daarvoor sta ik net iets te vaak van de bank op om iets te veranderen.

Binnenkijken bij Gemma & Gert Jan

We zijn heel benieuwd wat jij van het interieur van Gemma vindt! Ben jij ook iemand die net als Gemma graag wisselt met accessoires?

Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht.

10 reacties op “Binnenkijken bij Gemma & Gert Jan

 1. Ilse zegt:

  En welke grijsblauwe kleur zit er achter de locker? Vind het een prachtig ingericht huis, wou dat ik er zelf zoveel aanleg voor had!

  • Gemma zegt:

   Hi Ilse,

   Dankjewel voor het compliment. Gelukkig kan je via Woontrendz veel inspiratie op doen. De kleur achter de lockerkast is betongrijs en is een ral-kleur. Bij verschillende bouwmarkten te koop.

   Succes met schilderen :)

   Groetjes Gemma

 2. Dorine zegt:

  Wow….wat een schitterend huis hebben jullie. Echt geweldig. Ik ben zelf ook erg veranderlijk en had alles heel erg kleurig sinds kort, maar nu ik dit zie….denk ik dat ik weer ga veranderen. Prachtig!

 3. Henriëtte zegt:

  Hoi Gemma,Mijn complimenten! Ik ben eigenlijk benieuwd welke grijsgroene kleur je hebt gebruikt voor de woonkamer.

  Groet,
  Henriëtte uit Enschede

  • Gemma zegt:

   Hi Carola! Nee, dat hebben we toen die tijd niet gedaan. Wel licht opgeschuurd. Je hebt niet echt ‘mooie’ lak die de kleur zo laat. Wel kan je hem beitsen. We hebben nu een potje verf van de Ikea op onze underlayment meubels (de iets wittere versie). Dat beschermt het net iets meer..
   Succes!! Groetjes Gemma

Laat een reactie achter