Binnenkijken bij een nieuwbouwhuis

Binnenkijken bij nieuwbouwhuis in Haren

Woongeluk…

Bewoners: gezin met twee kinderen

Rust, ruimte, veel licht met houtaccenten en een warm kleurgebruik.
Een goede indeling is het geheim van een comfortabel en leefbaar interieur. Logische routing en de juiste grootte van de meubelen zorgen voor een goede balans tussen ruimtelijkheid en geborgenheid.

woonkamer nieuwbouwwoning haren

Warme materialen, voor veel sfeer en intimiteit in huis.

Omdat er een hele grote leefruimte is, waarin wonen, eten, koken en spelen voor de kinderen naadloos in elkaar overlopen is het goed om groot te werken.

Dus met grote gebaren in je interieur creëer je vulling, maar ook duidelijke routing en intimiteit.

Er is een grote hoekbank geplaatst in een vintage stof, en een kleed dat gebreid lijkt te zijn. Dit om voldoende warmte de creëren op de grijze gietvloer. De Ixxi aan de wand geeft een moderne touch aan de klassieker van Vermeer: meisje met de parel.

kachel met bananenboom

Open haard

Als contrast met de gietvloer is er voor warme materialen gekozen. Massief eiken delen naast de haard, breisels in de poef en grote planten.

Ook hier is weer gekozen voor grote gebaren, de haard is royaal, maar ook de accessoires zijn van XL formaat.

Binnenkijken bij nieuwbouwhuis in Haren

Eettafel

De grote tafel heeft een massief eiken houten blad en een stoere stalen poot, welke in de kleur van de keuken is gespoten. Om het geheel wat minder strak te maken, is er gekozen voor de ronde comfortabele kuipstoelen van Hay. De binnenzijde is bekleed met een stof van Kwadrat in een poederroze kleur, wat een fris contrast oplevert bij de grijze wanden en vloer. Dit is een tafel om aan te eten, werken, spelen, praten, kortom een echte leeftafel.

keuken nieuwbouwhuis haren

Keuken

Voor het aanrechtblok is gekozen voor een warm grijze kleur, met een dun aanrechtblad, wat de strakke vormgeving versterkt.
Als contrast met het grijze aanrechtblok is er gekozen voor een lichte achterwand. Daarin is centraal een open vak gecreëerd, om mooie accessoires en keukenbenodigdheden in te plaatsen. Dit om het geheel minder strak en zakelijk te maken.

oude buffetkast past perfect

Verlichting

De grote Nur- lamp van Artemide is niet geheel centraal boven de tafel geplaatst, dit levert een eigenzinnig beeld op. Je hoeft niet symmetrisch te werken, een beetje anders, levert een persoonlijker beeld op.

Aan de andere zijde van de tafel is een bankje geplaatst, ook om de perfecte symmetrie te doorbreken en daarnaast kunnen hier veel kindjes op zitten.

14 reacties op “Binnenkijken bij een nieuwbouwhuis

 1. Lian zegt:

  Hi,

  Ik ben heel erg benieuwd waar die grote zwarte kast vandaan komt op de laatste foto.
  Deze is echt super gaaf en ben al eventjes op zoek naar zo’n mooie grote zwarte kast.

  Groetjes,
  Lian

   • Kim zegt:

    Beste, is de keuken aan de kookkant ook voorzien van fronten tot beneden? Hoe bevalt dit en heb je hier ook foto’s van? Welk materiaal is het blad?

    • Hiske Ligtenberg zegt:

     Hoi Kim,

     Ik moet je eerlijk zeggen dat ik me niet meer kan herinneren hoe deze bewoners dit aan de voorzijde hebben gedaan. Ik weet zeker dat je keukenleverancier hierin kan adviseren. Wellicht dat ze je al goed kunnen helpen op basis van deze foto.

     Helaas heb ik geen contactgegevens van de bewoners dus kan ik het niet voor je uitzoeken.

     Succes in ieder geval!

Laat een reactie achter