Gek op hout!

DIY houten eettafel

Soms kom je erachter dat je een verslaving hebt. De ene haakt de hele dag, de ander drinkt en zelfs bestaan er mensen die verslaafd zijn aan het eten van modder (iieell). Ik ben (onder andere) verslaafd aan hout.

Van hout krijg ik een warm gevoel van binnen. En dan hebben we het over licht en het liefst onbehandeld hout. Al moet ik daar wel een kleine nuance in aanbrengen. Het oude vintage hout van de jaren 60 kastjes geven mij steeds vaker verliefdheid kriebels. On my wishlist!

Hier in huis hebben wij veel van hout en het meeste daarvan is zelf gemaakt. Ik ben hierin het brein, mijn vriend de creator. Het is begonnen bij onze vakjes kast. Ooit als inspiratie opgedaan in een klein woonwinkeltje hier in de stad. Na meer dan een jaar ben ik nog steeds erg trots op onze wood DIY cabinet, zoals ik deze vaak deel op Instagram.

Houten vakkenkast zelfgemaakt

Met de restjes steigerhout van de kast hebben wij, in combinatie met een oud bloempotje van de IKEA, een bureaulampje gemaakt. Nogmaals, ik het brein (of eerder idee) en mijn vriend de creator.

DIY lamp met hout

Van een oud kastje, gekocht bij een tweedehands winkel, hebben wij een fancy kattenbak kastje gemaakt. Kastje op de achterkant gezet en een gat gemaakt aan de zijkant. Doordat de deur aan de bovenkant zit is deze gemakkelijk open te maken om de bak hieruit te halen. Mooi grijs kleurtje d’rop en hij past in huis. Onze katten Bink en Knofje blij, wij blij.

kattenbak weg werken

Het laatste DIY hout project is onze eettafel, gemaakt van osb hout. Een grote plaat met opstaande, of eerder onderstaande randjes. Hij lijkt in ieder geval een aantal centimeter dik. Een gevalletje iets anders dan anders.

DIY houten eettafel

Nu ik hier aan het typen ben en ik kijk om mij heen zie ik hout. Mijn houten kandelaars van PT (Present Time). Een broodplank van HK Living. Houten schalen van de IKEA. Oude wijnkistjes, een oude verslaving van me. Een woonketting, wasknijpers aan het showrek, spiegel met houten rand, tafels van Zuiver, oud krukje, steigerhouten huisjes… Zelfs als ik denk aan de slaapkamer. Pallets achter het bed en dezelfde beruchte vakjeskast als kledingkast met grote houten deuren. Hout hout en hout!

Het is duidelijk, ik ben verslaafd! En op deze verslaving ben ik trots.

Toe maar, zeg het maar, wat is jouw verslaving?

Beelden: Gemma Westerink

8 reacties op “Gek op hout!

 1. Kirsten zegt:

  Wat een superleuk artikel! Hier ook helemaal gek op hout :) Wij zijn net verhuisd en hebben zelf onze eettafel, salontafel en tv meubel gemaakt. Allemaal van hout! En ik heb nog veel meer ideeën :)

  Ik heb hem al Vaker voorbij zien komen. Maar ik vind jullie vakjeskast supertof! Helemaal icm de Muurkleur, zou denk ik ook wel wat zijn voor in mijn atelier! Van wat voor hout hebben jullie de kast gemaakt? En hoe heb je hem behandeld? Of is hij onbehandeld?

  • Gemma zegt:

   Hi Kirsten!

   Mooi hè dat hout! je kunt er zoveel mee! Goed om te zien dat ik niet de enige ‘verslaafde’ ben.

   De kast hebben wij gemaakt van nieuw en onbehandeld steigerhout. Gekocht bij een grote houthandel in Enschede. Bij een bouwmarkt zijn ze vaak al iets behandeld. Niet dat dat erg is, alleen betaal je daar natuurlijk wel voor. Met dunne houten latjes (die als bescherming tussen de planken lagen) hebben wij plankdragers gemaakt. Daar steunen de plankjes op.
   en oja, de kleur achter de kast, mocht je dat nog willen weten, dat is ‘zelfstandig’van Histor. Bijna te vergelijken met Early dew van Flexa.

   Succes met het maken van de kast!

 2. Désirée Eilander zegt:

  Wat geweldig deze look. Zou ik mogen vragen welke kleur groen je achter jouw vakkenkast hebt? De hippe kleuren xijn eigenlijk net te donker in mijn ogen en dit is precies wat ik zoek.

  Groetjes Désirée

  • Gemma zegt:

   Hoi Désirée,

   Dat is de kleur zelfstandig van de Praxis. Al moet ik nu wel eerlijk toegeven dat ik in mijn nieuwe huis een iets lichtere kleur heb gekozen en die is net iets rustiger. Dat is de kleur eenvoud van de Gamma.
   Hopelijk weet je zo voldoende!

   Succes!
   Groetjes Gemma

 3. Pingback: Wat te maken met restjes steigerhout? - Interieur Inspiratie

Laat een reactie achter