Donkere slaapkamer muren

Donkere slaapkamer muren

Mijn slaapkamer muren zijn nu beige, maar de laatste tijd neig ik er meer en meer naar om ze een donkere kleur te geven. Misschien ligt het aan het feit dat de winter nu eindelijk is doorgezet. Zelf dacht ik aan een donkerblauwe kleur, maar na mijn zoektocht naar inspirerende foto’s weet ik het zo net nog niet. Misschien wordt het wel donkergrijs of donkergroen.

 muren

Bij het verven van muren in donkere kleuren moet je wel in de gaten houden wat dat voor effect heeft op de ruimte.

Donkere kleuren kunnen namelijk een verkleinend effect hebben.

Zoals je ziet op de afbeeldingen komt de donkere kleur op je af. Als je de muur op de achterwand verft, komt de ruimte naar je toe. Zo kan het verven van het plafond in een donkere kleur eigenlijk alleen als je in een huis woont met hoge plafonds.

Als je de muren aan de zijkant donker verft, komt het accent op de lengte te liggen.

Donkere muur

Bij het kiezen van de kleur ligt donkergrijs of zwart voor de hand, omdat dit meer neutrale kleuren zijn. Dit is makkelijk te combineren met andere kleuren. Ook al eens gedacht aan een donkergroene of een donkerblauwe muur? Zelfs donkerpaars kan een mooi effect geven.

4

Gekleurde muur

Lichte meubels en accessoires worden echt benadrukt als ze voor de donkere muur staan. Daarnaast is de hoeveelheid licht en donker in de kamer dan ook meer in balans.

Donkere muren

Donkere muur

Is een hele muur donker verven toch een stap te ver? De muur kan ook voor de helft geverfd worden. Of je kunt er een patroon van maken. Hier kun je zelf mee spelen.

Lambrisering verf

Donkere muur

Een muur in een donkere kleur verven kan wat gewaagd zijn, maar het brengt ook een luxe  uitstraling met zich mee. Daarnaast maskeert de donkere kleur ook oneffenheden op de muur. Ik ben overtuigd. Jij ook?

Bronnen: French FancyNew Zealand design blogvtwonenMy Scandinavian homeNew Zealand design blog, onbekend, Mad about the houseInterieur designer en Fresh Home.

6 reacties op “Donkere slaapkamer muren

 1. Henry zegt:

  Hi Mia, the combination from the copper lamp and the violet wall is looking great. From wich manufacturer is the lamp? It looks a little bit like to skandinavish design , I guess..?

  • Mia zegt:

   Hi Henry,

   It is Scandinavian! The lamp is called Nova from the designer Jo Hammerborg. The manufacturer is Fog and Mørup. The combination from the violet and copper works really well, I totally agree with you on that :)

 2. Marjolein zegt:

  Hallo Mia,

  Een donker gekleurde muur vind ik echt heel mooi en het geeft ook gelijk wat meer sfeer. Alleen heb ik het probleem dat ik drie schuine wanden heb. Ik heb een muurtje van een meter hoog, daarna begint het dak. Kan ik deze een donkere kleur geven of kan ik dat beter wat lichter laten?

  • Mia zegt:

   Hi Marjolein,

   Het schuine gedeelte kun je beter een lichte kleur geven. Doordat het dak schuin loopt, beperkt dit al het volume van de ruimte. Door dit gedeelte dan ook nog een donkere kleur te geven, wordt dit nog meer benadrukt. Wel kun je het muurtje van 1 meter een donkere kleur geven of de muur die geen schuine kant heeft.

   Succes!

 3. Bibi zegt:

  Beste Mia,

  In ben op zoek naar een diepe groene muurverf voor in de slaapkamer achter ons bed. Degene op het derde plaatje vind ik erg mooi (met het grijze beddengoed ervoor). Weet jij welke kleur dit is en van welk merk?

  Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Bibi

  • Mia zegt:

   Hi Bibi,

   De precieze kleur van de muur weet ik niet. Soortgelijke kleuren zijn Green Smoke van Farrow&Ball of Secret Scarabee van Flexa.

   Succes!

Laat een reactie achter