10 x Leuke vloerkleden inspiratie

9 trendy vloerkleden

Een leuk vloerkleed uitkiezen wat past bij jouw woonstijl en meubels is nog niet zo gemakkelijk. Zelf ondervind ik ook wat problemen met het uitzoeken van dat perfecte vloerkleed.

Kies ik voor een koeienhuid, Perzisch tapijt, een Beni Ourain of gewoon een effen kleed? Het valt niet mee, want er is zo ongelooflijk veel keuze. Ik ben nog altijd verliefd op de Perzische vloerkleden. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan. Ga ik dat zo lang mooi vinden?

Of kies ik een goedkoper vloerkleed zodat ik vaker kan wisselen. Misschien wel verstandig met mijn wisselende stijl en smaak.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik deze fantastische vloerkleden tegen. Ik ben natuurlijk erg benieuwd welk vloerkleed jij het mooist vindt. Mijn favoriet is de hoofdafbeelding hierboven!

Grof vloerkleed

Grove variant, doet natuurlijk aan en geeft een natuurlijk gevoel. Leuk om te combineren met een modern of Scandinavisch interieur.

Kleurrijk vloerkleed

Of ga voor kleur! Deze is voor in ons huis iets te gewaagd, een echte eyecatcher in huis. Leuk vloerkleed voor de liefhebbers van de retro, eclectische en vintage woonstijl.

Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden zijn ideaal voor ruimtes die wat kleiner zijn. Je kunt er gerust meerdere bij elkaar gebruiken. Dit geeft samen met de ronde tafels een spannend effect. Deze zouden perfect passen bij onze ronde bijzettafels.

Vloerkleed zwart wit

Deze woonstijl spreekt mij erg aan. De ronde tafeltjes en poef passen goed op dit vloerkleed met patroon.

natuurlijk vloerkleed

Wat dacht je van deze natuurlijke variant? Ideaal voor in een Scandinavisch interieur met natuurlijke materialen. Hij is er in heel veel verschillende vormen. Maar of hij echt lekker aan de bloten voeten voelt…?

Vloerkleden in verschillende ruimtes

De meeste mensen zullen een vloerkleed gebruiken in de woonkamer onder de salontafel. Maar dat is zeker niet de enige plek waar een vloerkleed mooi tot recht komt. Wat dacht je van de hal, slaapkamer of keuken?

Vloerkleed in de hal

Wat een entree! Een prachtige combinatie van materialen. Dit kleed is echt gemaakt voor deze hal! Helaas is mijn entree ietsje kleiner…

Gestreept vloerkleed voor in de keuken

‘S ochtends met warme voeten een lekker ontbijtje klaarmaken in de keuken. Een vloerkleed is in de keuken dus ook hartstikke praktisch.

Het is ook een perfect artikel om de keuken wat kleur te geven.

Wat dacht je van een smal Oosters tapijt, of een gekleurde loper. Deze gestreepte zwart-witte versie is helemaal van nu!

Vloerkleed onder het bed

Zelfs onder een vergadertafel of bureau is een vloerkleed mooi. Ik ben verliefd op de sfeer die het vloerkleed geeft aan de ruimte hieronder.

vloerkleed op kantoor

Tot slot een vloerkleed in de slaapkamer. Wat is er nou lekkerder dan ’s ochtends uit bed stappen op dit zachte en warme vloerkleed? Dé oplossing voor iedereen zonder vloerverwarming!

Ik ga er nog eens goed over nadenken voor welk soort vloerkleed ik kies. Ik hoop dat we jou in ieder geval voldoende inspiratie voor hippe karpetten hebben gegeven om een leuk vloerkleed aan te schaffen voor in je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer!

Bronnen: urban outfitters (hoofdafbeelding), Best Friends For Frosting, Designed For Life, idyll og him, Honestly WTF, French By Design, Planete Deco, Lesley W Graham en Make it Home.

17 reacties op “10 x Leuke vloerkleden inspiratie

  1. Raoul zegt:

    Super mooie vloerkleden, vooral de laatste. Ik ben echt gek op oude vintage vloerkleden. Heb twee weken terug een tapijt gekocht via https://www.rozenkelim.nl/ en heb hem in de woonkamer liggen. Ben er super blij mee. Ben ook nog op zoek naar een mooi kleed voor op de slaapkamer.

Laat een reactie achter