Wollige sfeermakers

Wollige sfeermakers

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan de woontrends van 2015: we zijn weer massaal aan het handwerken! Pinterest loopt over van de leuke DIY projecten, waarbij we volop aan de slag gaan met touw, wol, natuurlijke materialen, kraaltjes, kwastjes en wat we ook maar voor moois van zolder kunnen halen.

We hechten steeds meer waarde aan producten met een verhaal en een achtergrond.

Handgemaakt textiel aan touw

Handgemaakt textiel

Textiel

Binnen de huidige interieurtrends vormt ambacht een belangrijke factor. We willen graag weten hoe iets wordt gemaakt, waar het vandaan komt en wat het verhaal is achter een product of de maker. Ons eigen interieur maken we persoonlijker met handgemaakte producten. Niks standaard uit de fabriek: we gaan liever weer zelf aan de slag! En dan vooral.. met textiel!

Decoratie handgemaakt textiel

Handgeweven textiel decoratie

Lidewij Edelkoort voorspelde het al in 2011: onze interieurs gaan overspoeld worden met textiel. Gelukkig, want textiel is en blijft een fijne sfeermaker voor je interieur. Het straalt warmte uit, brengt textuur en is een eenvoudige manier op kleur en dessins toe te voegen (en weer weg te laten).

Denk ook eens verder dan een sierkussen op de bank of een vloerkleed.

Textiel mag gezien worden: op ooghoogte!

Handgemaakt schrikt sommigen misschien iets af: moeilijk, duurt lang, materiaal is kostbaar.. Deze voorbeelden bewijzen het tegendeel. Laat deze wanddecoraties een voorbeeld zijn voor een persoonlijke, handgemaakte eye-catcher voor jouw interieur!

Bronnen: SF Girl by Bay, vtwonen, Paris in my wardrobe, Apartment Therapy en 1 Augrenier

Laat een reactie achter