Hiske’s kleine stadstuin

Hiske's kleine stadstuin

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om mijn kleine stadstuin wat op te vrolijken en zomerproef te maken. Mijn binnenplaatsje is zo klein, dat het nog best lastig bleek om hier de juiste meubelen en planten voor te vinden.

Tuinmeubelen

In een kleine tuin ben je snel geneigd om voor kleine tuinmeubelen te kiezen. Ik heb dit bewust niet gedaan en gekozen voor een rotan zwarte tuinstoel van Karwei. Deze Bandung tuinstoel zit heerlijk en komt goed tot zijn recht tegen de witte muren. De poef is er in verschillende formaten en is naast een tafeltje ook ideaal om als extra stoel te fungeren.

Woontrendz-patio-hiske-10

Een heerlijke relax stoel met een stoere uitstraling. De rotan stoelen zie je bij verschillende winkels, maar deze van Karwei vind ik door de rondingen en het sterke materiaal het mooist!

Vijgenboom

Al jaren staat de vijgenboom op mijn verlanglijst. Ik heb hem eindelijk aangeschaft en een mooi plekje in de zon gegeven. Eerder schreef ik al over de vijgenboom voor binnen. Echter blijkt de vijgenboom niet geschikt om voor lange tijd binnen te plaatsen. Overwinteren kan hij overigens prima in de woonkamer. Maar deze boom heeft echte zon nodig!

In de andere hoek van de tuin heb ik een bamboeplant geplaatst. Wees niet bang om grote planten in je tuin te plaatsen. Dit geeft juist een ruimtelijk effect.

Tuinmeubelen Karwei

Kruidentuin

Omdat ik gek ben op verse kruiden, ben ik (net als vele anderen) begonnen met het kweken van mijn eigen kruidentuin. Eerst in een kweekkastje op de vensterbank, totdat de plantjes groot genoeg waren om over te potten en in de tuin te zetten.

Omdat mijn stadstuin niet veel zon vangt heb ik een kruidenrek aangeschaft zodat de potten iets hoger staan.

In de hoogte werken is ideaal om diepte in je tuin te creëren en de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Inmiddels zijn de plantjes al aardig aan het groeien en is de eerste oogst een feit! Heb je minder geduld en wil je direct kunnen genieten van verse kruiden dan kan je natuurlijk ook voor de ‘makkelijke’ weg kiezen en de kruiden kopen in tuincentra.

Kruidentuin

Vloerkleed voor in de tuin

Omdat ik niet teveel geld wilde uitgeven aan deze ‘huurwoning tuin’ heb ik gekozen om de standaard stoeptegels te verbloemen met een vloerkleed voor buiten. Een goedkope en makkelijke manier om je saaie tegels te verbergen en je tuin dat huiskamer gevoel  te geven.

Er zijn veel verschillende vloerkleden te koop die van kunststof zijn gemaakt, zodat je deze gewoon buiten kunt laten liggen en gemakkelijk schoon kunt maken.

Ook toe aan een tuin make-over? Kijk dan eens op Tuinmaximaal.nl of Tuinmaximaal.be

Heb jij tuin al klaar voor de zomer? Of heb je net als ik een kleine stadstuin? Dan ben ik erg benieuwd naar je mening!

Een reactie op “Hiske’s kleine stadstuin

  1. Pingback: Creëer een oase van rust: binnentuin inspiratie - Tuintrendz

Laat een reactie achter