Gek op gaatjesboard

Gek op gaatjesboard

Het goede oude gaatjesbord: bijna onmisbaar in de garage of schuur voor het ophangen van gereedschap. Plaat ophangen aan de muur, haakje er in, hamertje eraan: we kennen allemaal de functionele en praktische kant van dit materiaal.

Maar gaatjesbord heeft ook een leuke decoratieve kant! Graag laat ik je zien hoe jij gaatjesbord op een leuke manier toepast in verschillende ruimtes in je huis.

Werkkamer

Gaatjes bord

Werkkamer met gaatjesbord

De meest bekende toepassing van het gaatjesboard is natuurlijk het overzichtelijk opbergen van je gereedschap in werkkamer, atelier of schuur/garage. Hier een mooi voorbeeld van een atelier waarbij gaatjesboard niet alleen praktisch is toegepast, maar ook sfeervol. Hoe gereedschap er ineens mooi uit kan zien!

Een andere leuke toepassing in de werkkamer is een inspiratiebord. Schroef een plaat gaatjesboard vast op een houten frame, voeg plankjes en elastiek toe, geef alles een mooi kleurtje en gebruik je zelfgemaakte bord voor mooie knipsels, kleurstalen, foto’s en kleine spulletjes die gezien mogen worden.

Woonkamer

Gaatjesborden in de woonkamer

Gaatjesbord decoratie

In je woonkamer tover je een gaatjesboardwand om in een kunstgalerie voor thuis. Niet meer bang zijn voor al die gaatjes in de muur: die heb je nu meer dan genoeg, maar dan zonder boormachine! Ideaal voor het maken van een mooie collage van lijsten, foto’s en kunst.

Ook fijn: je wisselt heel makkelijk van indeling.

Slaapkamer

Gaatjesbord als bedrand

In de slaapkamer is gaatjesboard een mooi materiaal voor een hoofdboard achter het bed. Bij deze toepassing is het niet eens nodig echt gebruik te maken van de gaatjes: het hout, geverfd in een zachte crèmekleur geeft al genoeg warmte en sfeer.

Keuken

Gaatjesbord in de keuken

In de keuken is gaatjesboard een handige toepassing voor los keukengerei. Pannen, een mooi vergiet, klosjes touw: je hangt ze makkelijk op aan een haakje die je vastklemt in het gaatjesboard. Bekleed een halve wand met gaatjesbord en plaats daaronder een plank voor nog meer bergruimte. En een groot voordeel: gaatjesboard is overschilderbaar. Dit voorbeeld laat goed zien hoe je keukenspullen mooi afsteken tegen een donkere kleur.

Accessoires

Gaatjesbord decoratie

Tot slot nog een leuke toepassing: een DIY kastje voor bijzondere vondsten. In het voorbeeld zijn het mooie stenen, maar een gaatjesboard-kastje kan een display zijn voor allerlei moois! Door het rijgen van touw door de gaatjes van het hout, ontstaat er een leuk styling-object.

Heb jij al een leuke toepassing van gaatjesbord in huis? Leuk, deel het met ons!

Bronnen: My Scandinavian homeThe design files, sf girl by bayThe design filesvtwonenSkonahemRemodelista en Lay Baby Lay

Laat een reactie achter