Houten wandbord maken

Houten wandbord maken

Een multifunctioneel wandbord van hout met ronde gaten om hem eindeloos te kunnen verstellen. Handig, simpel en mooi in zijn eenvoud.

Wil jij dit houten wandbord maken?

Dat kan met de volgende simpele stappen. Je leest hieronder wat je nodig hebt om dit houten wandbord zelf te maken en met het eenvoudige stappenplan slepen we je door iedere stap.

Dit materiaal heb je nodig:
– Grote triplex plaat van 24″ x 36″ en 4″ dik  (ca. 60 cm x 91 cm x 10 cm dik)
– Grote houten staven van  3/4″ diameter (ca. 10 cm doorsnede)
– Schuurpapier
– Wandplanken

Dit gereedschap heb je nodig:
Boormachine
– Handzaag
– Gatenboor (zo dik als de houten staven die je uitzoekt)
– Winkelhaak en-/of liniaal
– Potlood

Werktekening:

Woontrendz-houten-wandbord-diy

Stap 1:
Begin met het uittekenen van bovenste werktekening op je triplex bord. Zorg dat alle gaten op de juiste afstand van elkaar komen. Het ziet er raar uit als je er net een paar millimeter naast zit. Goed meten dus! Gebruik de werktekening hierboven als je dat handig vindt (ter info: 1″ inch = 2,54 cm). En vergeet niet, goed gereedschap is het halve werk!

Woontrendz-houten-wandbord-diy-2

Stap 2: 
Gebruik je gatenboor om de gaten uit te boren op de door jouw gemarkeerde punten. Zorg ervoor dat je de boor goed rechtop houdt. Zo voorkom je dat je scheef boort. Nadat je het eerste gat hebt geboord is het verstand om met de houten staaf te checken of hij goed past. Als alles goed past kan je verder gaan met het uitboren van alle gemarkeerde punten.

Woontrendz-houten-wandbord-maken

Woontrendz-maak-je-eigen-houten-wandbord

Woontrendz-wandbord-maken-van-hout

Stap 3:
Nadat je alle gaten hebt geboord verwijder je het overgebleven zaagsel. Draai de plank om en schrik niet! Waarschijnlijk heb jij ook zoveel splinters. Geen nood, deze zitten aan de achterkant van je bord en kan je nog glad schuren. Niemand die de achterkant nog ziet ;-)

Woontrendz-houten-wandbord-tutorial

Woontrendz-wandbord-tutorial

Stap 4:
Zaag nu de wandplanken op het gewenste formaat. Om te bepalen waar je de planken wilt hebben is het alvast verstandig uit te zoeken waar hij komt te hangen en hem daar even voor te houden. Het zou zonde zijn de planken naderhand nog te moeten wisselen of vervangen omdat hij op zijn plek niet helemaal tot zijn recht komt. Meet de diepte van de plank, dan weet je op welk formaat je de houten staven moet zagen.

Woontrendz-houten-wandbord-maken-1

Woontrendz-houten-wandplaat

Stap 5:
Bevestig je houten wandbord aan de muur en decoreer hem met leuke woonaccessoires. Klaar is je zelfgemaakte houten wandbord!

Succes met deze DIY!

Laat een reactie achter