DIY: Kerstdecoratie van wijnflessen

DIY: Kerstdecoratie van wijnflessen

Wij bij Woontrendz houden wel van een wijntje. Dat bracht ons op het idee om eens te kijken wat je allemaal met de lege wijnfles kunt doen. En aangezien de kerst er weer aankomt, doen we dat in het thema kerst!

Een kerstboom van wijnflessen

De kerstboom van wijnflessen heb je vast wel eens zien langskomen. Ze zijn prachtig, maar enorm groot. Hierdoor is deze kerstboom van lege wijnflessen niet geschikt voor iedere woonkamer. Past of staat hij niet in je woonkamer? Je kunt hem ook in je tuin plaatsen!

Kerstboom van wijnflessen verlicht en niet verlicht

Kerstboom wijnrek

Er zijn echter ook kleinere alternatieve kerstbomen van wijnflessen, die wél geschikt zijn voor jouw interieur. Zo kwam ik dit toffe wijnrek tegen in de vorm van een kerstboom. Het voordeel van deze wijnflessen kerstboom: je kunt hem ook vullen met volle flessen wijn! Nu nog een Nederlands bedrijf vinden waar je dit wijnrek kunt kopen…

Wijnrek kerstboom wijnflessen

Creatief met kurk

Als je zo’n kerstboom van wijnflessen gaat maken en dus druk bezig bent met het verzamelen van lege wijnflessen, bewaar dan ook zeker de kurken! Ook met de kurk van de wijnfles kun je leuke kerstdecoratie maken!

Kerstdecoratie met kurk van flessen wijn

Zelf vind ik de windlichten met kurk prachtig! Super sfeervol en ook na de kerst passen ze nog prima in je winterinterieur!

Heb je kinderen? Dan is het leuk om samen met hun een kerstboom van kurk te maken. Je kunt hun de kurken laten verven en versieren!

Kerstboom van kurk

DIY: Kerst decoratie van wijnflessen

Wil je iets stijlvols doen met je wijnflessen? Maak dan je eigen wijnflessen kerstdecoratie! Hierbij een korte handleiding:

  1. Kies 3 verschillende formaten wijnflessen
  2. Haal het etiket eraf (tip: gebruik een föhn)
  3. Spuit de flessen in met witte grondverf
  4. Laat de flessen drogen
  5. Spuit de flessen nu in met lijmspray
  6. Rol de onderkant van de wijnflessen door grof zeezout (lijkt net op sneeuw!)

Nu heb jij je eigen kerstdecoratie van wijnflessen! Plaats de flessen op een zilveren dienblad met een paar kerstballen en waxinelichtjes. Nog meer sneeuw? Strooi ook wat grof zeezout op het dienblad! Dit kan dan je resultaat zijn. Deze kerstdecoratie van wijnflessen is natuurlijk ook ideaal om als cadeautjes te schenken. Wij vinden deze kerstcadeaus voor vrouwen in ieder geval super origineel.

Witte kerstdecoratie van wijnflessen

Hiermee heb jij genoeg inspiratie om je huis om te toveren naar kerstsfeer met lege wijnflessen en kurk! Dus nu is het tijd voor een wijntje… maar drink met mate!

Bron foto’s: Tumblr, Etsy, Rackdisplays, Fabartdiy, Etsy, Zoomzee

3 reacties op “DIY: Kerstdecoratie van wijnflessen

  1. Pingback: Melkpak huisjes maken - Woontrendz

Laat een reactie achter