Nieuwe ideeën voor kerstversiering!

Nieuwe ideeën voor kerstversiering!

Er zijn mensen die ieder jaar twijfelen ‘zal ik dit jaar wel of geen kerstboom kopen?’. Door gebrek aan tijd of zin om de juiste boom uit te zoeken, kan het een hele opgave zijn om de juiste kerstdecoratie in huis te halen.

Of misschien heb je wel een hele andere reden voor deze twijfel gevoelens. Misschien ben je wel een persoon die nooit begrepen heeft waarom we zo nodig een boom moeten optuigen. Of misschien denk je wel laat die boom toch lekker staan tussen alle bomen. Man, wat een drukte toch. Want na een paar weken ligt de eerder prachtige boom, halfdood en verdort langs de kant van de weg.

Ondanks al deze twijfels en redenen heeft iedereen behoefte aan het creëren van een bepaald kerstgevoel. De kerstdagen zijn een periode waarin we veel meer binnenshuis leven. Daarom denk ik dat je eigen huis decoreren en gezellig maken een goed begin is voor het ultieme kerstgevoel!

Je hoeft niet eens perse een kerstboom te kopen en op te tuigen. Want stel, je houdt niet van de standaard kerstversiering, of je wilt dit jaar weleens iets anders uitproberen. Dat kan!

Er zijn genoeg alternatieven voor kerstversiering

Kerstversiering in een stolp

Neem bijvoorbeeld ‘de glazen stolp’, wellicht heb je deze al wel in je huis staan. Deze is zeker geschikt tijdens de decembermaand om op een andere manier te versieren.

Kleine kerstboom in vaas

Of kies voor een subtiele uitvoering van de kerstboom, zonder lichtjes en kerstballen. Simpel maar wel sfeervol.

Kerstspiegel met versiering

Deze opvallende en rijke versiering rondom een spiegel zorgt voor een groots effect. Je zou zelfs nog een kleur kunnen toevoegen.

Kerst krans versiering

Voor de kerstkrans wordt er wel iets meer creativiteit en tijd van je gevraagd. Kies voor buigzame takken om zo ook een ronde krans te krijgen. Uiteindelijk krijg je een prachtig effect en wordt er een heerlijke geur door je huis verspreid.

Kerstster versiering

Met het gebruik van eucalyptus takken kun je heel eenvoudig een prachtige kerstlook creëren.

Ik ben benieuwd voor welk alternatief jij kiest!

Bronnen: The Builders WifePinterestPoppy talkVert Poussin en Pinterest.

Laat een reactie achter