Melkpak huisjes maken

melkpak huisjes maken

Bij de winter hoort een gezellige sfeer in huis. Toch?

Recycle je kartonnen melk, yoghurt en vla pakken en gebruik ze als waxinehouder. Maak je eigen straat met huisjes met gebruik van de pakken. Het leukste resultaat krijg je door verschillende pakken te gebruiken in verschillende formaten.

Speciaal voor jou hebben we deze DIY met melkpakken stap voor stap vastgelegd. Je kunt dus heel eenvoudig zelf aan de slag en deze melkpak huisjes maken. Hieronder vind je de werkomschrijving van deze doe-het-zelf-klus.

Ook zelf melkpak huisjes maken?

Dit heb je nodig:

  • Lege melk-, yoghurt- of vlapakken
  • Stanley-mesje
  • Spuitbus met verf
  • Vliegerfolie
  • Lijm en plakband
  • Paperclip
  • Liniaal
  • LED waxinelichtjes

DIY Melkpak huisjes benodigdheden

Stap 1:

Spoel de legen pakken goed uit en laat ze drogen. Ik heb dit een dag van tevoren gedaan. Lijm de opening van de pakken dicht met lijm. Schuif de paperclip over de aan elkaar gelijmde flappen om ze bij elkaar te houden.

DIY Melkpak huisjes stap 1

Stap 2:

Bedenk hoe je de huisjes naast elkaar wilt zetten. De opstelling is uiteindelijk van belang bij het uitsnijden van de raampjes en het deurtje om de LED waxinelichtjes naar binnen te schuiven. Ik heb er een A van achterkant op gezet. Tip: doe dit met potlood, de stift lekt iets uit tijdens het verven.

DIY Melkpak huisjes stap 2

Stap 3:

Teken met potlood en behulp van de liniaal de raampjes uit. Snijd vervolgens met het stanleymesje langs de liniaal. Zo voorkom je dat je uitschiet en een scheve kronkelige lijn snijdt. Doe voorzichtig, het melkpak deukt snel in en verliest stevigheid na een aantal uitgesneden raampjes!

Wissel af door verschillende raampjes te maken op verschillende plekken. Dit geeft een speels effect. Aan de achterkant bij de A heb ik een groot deurtje gemaakt. Maak dit niet te klein, want je moet straks via dit deurtje de folie aanbrengen.

Stap-4 Stap-6

Stap 4:

Spuit de huisjes – ik deed dit in de tuin – met de spuitbus in de gewenste kleur. Bij de kleur wit zul je de lagen moeten opbouwen in verband met de dekking. Laat de lagen ondertussen wel drogen voor een goede hechting.

Stap-8
Stap-7

Stap 5:

Nu komt wellicht de lastigste klus. Het plakken van de vliegerfolie. Knip de folie iets kleiner dan de breedte van het pak en maak er lange stroken van. Dit is makkelijker plakken dan te krap uitgeknipte strookjes. Houd de vliegerfolie met behulp van een pen op de juiste plaats. Deze stap kost veel geduld en gepriegel. Maar na het eerste pak zul je zien dat de tweede al een stuk makkelijker gaat.

Schuif het LED waxinelichtje via het deurtje naar binnen en klaar is je melkpak huisje!

Stap-9Stap-10

Wij zijn erg benieuwd naar jouw melkpak huisje!

Stuur gerust een foto naar info@woontrendz.nl!

2 reacties op “Melkpak huisjes maken

  1. Pingback: Pakhuisjes van Hiske Ligtenberg - Coop Keukentafel

Laat een reactie achter