De verschillende soorten bedden in verschillende situaties

De verschillende soorten bedden in verschillende situaties

Een hoog laag bed is dus een bed, dat meestal elektrisch, in hoogte verstelbaar is, het een verstelbare lattenbodem voor het hoofdeinde heeft en het bed heeft ook een geknikt voeteneinde. Het geknikt voeteneinde is om dan een bloedstuwing te veroorzaken, maar kan voor wie het dan prettig vindt ook horizontaal worden gesteld. Vaak worden hoog laag bedden geleverd inclusief:

  1. Zijhekken (officiële naam: onrusthekken) om het vallen uit bed dus te voorkomen
  2. Een papegaai, dat is een triangelvormige greep boven het bed, deze kan dus helpen om het bed uit te kunnen.
  3. Wielen met zorg rem om het bed te kunnen verrijden en veilig te kunnen vastzetten.

Maar waarom een hoog laag bed? Nou als iemand zorg aan bed nodig heeft of iemand kan met moeite het bed in en uit stappen, dan is het hebben van een hoog laag bed wel zo makkelijk. Want hierdoor kan je toch nog zelfstandig het bed in. Maar wanneer je dus zorg nodig hebt, dan wordt het ook door de ARBO-wetgeving gevraagd om een hoog laag bed te plaatsen, zodat de zorgverlener een makkelijkere werksituatie heeft, omdat diegene dan niet diep hoeft te bukken en laag hoeft te tillen. En deze bedden kunnen op een hoogte worden gebracht van 80 cm, en dat ontlast dus de zorgverlener in zijn/haar werkzaamheden.

Maar wanneer je je wilt oriënteren op hoog laag bedden dan is het misschien goed om eens te kijken op www.desuite.nl, want hier staan allerlei soorten bedden op, namelijk gewoon de standaard eenpersoonsbedden, maar je kan daar ook twijfelaar bedden kopen.

Welke verschillende soorten bedden zijn er?

Er zijn dus in principe 3 soorten type hoog laag bedden, namelijk een standaard hoog laag bed, een luxe hoog laag bed en een hoog laag bed dat extra laag kan. En logisch dat er ook verschillende soorten bedden zijn, want er wordt natuurlijk per situatie gekeken wat voor soort bed iemand dan nodig heeft.

Slaapkamer met twijfelaar

Een standaard hoog laag bed is eigenlijk gewoon standaard, want dit bed heeft een hoog laag functie, verstelbare lattenbodem, onrusthekken en een papegaai. In de meeste gevallen is dit dus een perfect bed voor de standaard gevraagde functionaliteit voor een hoog laag bed waaraan een zorgverlener zijn diensten verleent. En tevens hebben deze hoog laag bedden functies die voor diverse ziektebeelden het verblijf in bed optimaal kan maken en het opstaan uit het bed kan vergemakkelijken.

Een luxere hoog laag bed heeft verschillende extra eigenschappen. Naast dat het uiterlijk wat meer luxe kan uitstralen, heeft het uiteraard ook wat extra functies. De extra functies bij dit soort is dat er een extra laag uitvoering is voor mensen die uit bed kunnen vallen, deze valhoogte is dan zo klein gemaakt. De reden hiervoor is dat mensen zich vaak opgesloten kunnen voelen in het bed. Er zit in Trendelenburg functie en dat is dat het hoofd en voeteneinde op verschillende hoogte zijn in te stellen. Maar zo zijn er nog meer extra functies wat het allemaal gemakkelijker kan maken.

Laat een reactie achter