Zo maak je je slaapkamer in één klap hotelwaardig

Zo maak je je slaapkamer in één klap hotelwaardig

Je bent klaar met de witte muren in je slaapkamer en het liefst zou je elke dag wel het gevoel willen hebben dat je een luxe hotelkamer binnenstapt. Zo eentje waarbij alles klopt en zodra je er binnenstapt helemaal tot rust komt. Maar dat is toch niet te bereiken thuis? Nou zeker wel! En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met deze tips tover jij je slaapkamer om tot een waar luxe paradijs.

Voeg warmte en kleur toe

De belangrijkste stap om je slaapkamer om te toveren tot een luxe en warm geheel is het aanbrengen van kleur. Kies voor warme, aardse tinten en kleuren. Maak je gebruik van verschillende kleuren, zorg er dan voor dat alles goed op elkaar is afgestemd. Het moet tenslotte wel een mooi geheel gaan vormen. Doe vooral veel inspiratie op online of laat je adviseren in de winkel.

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van verf, maar denk ook eens aan behang voor de slaapkamer. Met behang kun je veel meer kanten op dan met verf, je kunt gaan voor effen maar ook voor een mooi patroon. Bovendien zorgt behang nog meer voor dat luxe gevoel dat je in een hotelkamer kunt ervaren.

Vervang je beddengoed

Kies voor hotelwaardig beddengoed van écht goede kwaliteit. Een heerlijk zachte (katoen)satijnen stof bijvoorbeeld. Dit vul je aan met rijke stoffen, zachte plaids en bijvoorbeeld extra veel fluwelen kussens. Zorg er wel voor dat de kleuren van je beddengoed mooi aansluiten op de kleuren in de ruimte. Begin daarom ook altijd eerst met het verven of behangen. Dan heb je een mooie basis van waaruit je verder kunt werken en dus bijvoorbeeld je beddengoed en accessoires op aan kunt passen.

Wil je echt all the way gaan, dan kun je ervoor kiezen om ook je hele bed te vervangen. Met een goed matras voor dat ultieme hotelkamer gevoel. Een luxe hoofdbord uitgevoerd met stof zorgt daarbij voor nog meer sfeer.

Slaapkamer hotelwaardig

Light it up

Verlichting is enorm belangrijk voor het creëren van sfeer in een ruimte. Vergeet dan ook zeker niet de aanschaf van de juiste verlichting voor je slaapkamer. Het is een absolute sfeermaker en is dus een makkelijke manier om die warme en luxe uitstraling tot leven te brengen. Een mooie plafondlamp zorgt voor de basisverlichting. Als je hier een dimmer op aanbrengt dan kun je daarmee meer sfeer creëren wanneer dat nodig is, maar kun je ook zorgen voor meer licht als je jezelf goed wilt bekijken in de spiegel. Met lampen op je nachtkastje of aan de muur zorg je voor het sfeerlicht.

Raamdecoratie

Vergeet tot slot de raamdecoratie niet. Ga ook hierbij weer voor rijke, zware stoffen. In de slaapkamer is het natuurlijk prettig dat het echt goed donker wordt, waardoor je nog beter slaapt. Kies dus voor verduisterende gordijnen. Het is niet erg als je gordijnen over de grond komen en dus wat ‘oversized’ zijn. Dit ziet er juist heel chic uit en draagt dus bij aan het luxe gevoel.

Laat een reactie achter