Inspiratie voor houten jaloezieën in je woonkamer

Houten jaloezieën

Als je geen inkijk in je huis wil of als je het zonlicht wil tegenhouden kun je dit doen met jaloezieën voor je ramen. Het is natuurlijk belangrijk dat je je kamer sfeervol wilt houden en dat de jaloezieën goed passen in je woonkamer. Wil je graag jaloezieën die jouw woning warm en sfeervol maken? Denk dan eens aan houten jaloezieën. Deze zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens duurzaam. Daarnaast passen ze in ieder interieur en zijn ze combineren met allerlei soorten ramen. In dit artikel lees je alles over houten jaloezieën zodat je inspiratie kan opdoen.

Houten jaloezieën passen in ieder interieur

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en het licht wordt er prachtig door gefilterd. Doordat houten jaloezieën neutraal zijn, zijn ze te combineren met ieder interieur. Je kunt kiezen uit allerlei houtsoorten in verschillende kleuren. Een houten jaloezie bestaat uit horizontale of verticale lamellen die verbonden zijn met een koord of band. De populairste houtsoorten voor houten jaloezieën zijn cederhout, Abachi hout en bamboe. Een alternatief voor houten jaloezieën zijn pvc jaloezieën. Deze zijn niet van hout gemaakt maar hebben wel een houtlook. Heb je een modern interieur dan kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren zoals wit of grijs. In een klassiek of landelijk interieur past naturel hout het beste.

Houten jaloezieën zwart

Andere voordelen van houten jaloezieën

Het grote voordeel van houten jaloezieën is naast het feit dat ze in verschillende woonstijlen passen. Houten jaloezieën hebben een hoge isolatiefactor. Ze dempen het geluid en ook thermisch isoleren ze de woonkamer. Eigenlijk het enige nadeel van houten jaloezieën hebben te maken met onderhoud. Ze trekken vaak stof en vuil aan en het schoonmaken van houten jaloezieën neemt nogal wat tijd in beslag. Wat ook erg handig is bij houten jaloezieën is dat je kunt spelen met het licht. Je kunt je woonkamer of slaapkamer net zo donker maken als je wilt. Wil je heel veel licht in de kamer dan trek je de jaloezieën helemaal omhoog. Wil je dat het licht op een aangename manier gebroken wordt dan kun je jaloezieën omlaag laten en helemaal of gedeeltelijk open zetten.

Bamboe jaloezieën

Houten jaloezieën zijn meestal gemaakt van Lindehout of Abachi hout. Weet je dat je ook kunt kiezen voor jaloezieën gemaakt van Bamboe? Deze zijn gemaakt van Bamboe hout. Dit hout is een stuk dunner dan jaloezieën van Lindehout of Abachi hout. Bamboe jaloezieën zijn vaak net wat exclusiever en zijn lichter. Daardoor zijn ze net iets makkelijker op te trekken dan houten jaloezieën. Daar moet je vaak net wat meer kracht voor gebruiken. Houten jaloezieën en jaloezieën van bamboe zijn vergelijkbaar in prijs. Jaloezieën van Lindehout zijn vaak het vriendelijkst voor je portemonnee.

Laat een reactie achter